2022. január 13., csütörtök

Isten gondviselő szeretete

Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. 139. Zsoltár 16. vers



Egy fiatalember szenvedett néhány éve halálos autó-balesetet úgy, hogy vétlen volt. A rendőrségi szóvivő többek között azt mondta, hogy: „rosszkor volt rossz helyen.”
Feltevődik a kérdés, hogy ez az újév azon múlik, hogy mikor milyen helyen vagyunk? Minden csak szerencsés vagy szerencsétlen véletlenek sorozata lenne?
Hála Istennek a mi életünk, sorsunk nem ilyen dolgokon múlik. Természetesen Isten nem bíztat minket arra, hogy legyünk gondatlanok vagy hanyagok.
Az életünket nem pusztán a szerencse vagy annak hiánya határozza meg. Nem csak arról szól az életünk, hogy milyen helyen vagyunk éppen.
A fenti igevers szerint Isten határozza meg életünk napjait. Krisztus a következőket mondja: „Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva.
Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok. ( Máté 10:29-31)
Ezzel a bizonyossággal élhetjük meg minden napunkat az évből, utazhatunk, amikor arra van szükség, tervezhetünk és csinálhatunk bármi mást. Isten határozta meg földi életünk idejét és minden gyermekének életét szemmel tartja. Isten készít számodra lehetőségeket ebben az évben és ha megragadod azokat, akkor Isten meg tud áldani ezeken keresztül. Hát nem csodálatos? 


IMA: Istenem, köszönöm, hogy életem teljes ideje a Te kezedben van. Segíts ebben a tudatban élni életem és használni azt az időt amit tőled kapok. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...