2022. január 25., kedd

Készítsd fel az elméd

Ezért tehát elméteket felkészítve, legyetek józanok és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok. Péter első levele 1. fejezet 13. vers



Az elmédnek központi szerepe van a keresztény életedben. A gondolataid olyanok, mint a magok, amelyeket elvetsz elméd talajában. Ha táplálod őket, akkor gyökeret vernek, és előbb-utóbb cselekedetté válnak.
Készítsd fel hát az elmédet. Vannak olyan dolgok, gondolatok, amelyek úgy hatnak az elméd talajára, mint a gaz a termőföldre.
Elveszik a tápanyagot, megfelelő feltételeket, amelyekre a nemes növényeknek szüksége van a növekedéshez és gyümölcsterméshez.
Annyi minden van napjainkban, ami elvonhatja a figyelmedet a lényeges dolgokról.
Milyen gyakran tapasztalod, hogy apró dolgok elvonják a figyelmedet a lényeges dolgokról?
Légy hát józan és reménykedj a Jézus Krisztus megjelenésére ígért kegyelemben.
Amit Isten rád bízott a mai napon, arra figyelj és igyekezz előre haladni abban. A gonosz a figyelem elterelésnek a mestere, Jézus Krisztus viszont a cselekvő szeretet.
Figyelj hát arra, amit Isten rád akar bízni a mai napon és cselekedj azzal összhangban.


IMA: Istenem, segíts nekem megszűrni, hogy melyek, azok a nemes gondolatok, amelyek a Te szavadból fakadnak, hogy azokat tápláljam és cselekvésre ösztönözzenek. Segíts ellenállnom minden gyümölcstelen, gonosz figyelem elterelésnek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...