2022. január 16., vasárnap

Tartós békesség

A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető... Jakab apostol levele 3. rész 17. vers 



Nagyon fontos, hogy a békeszeretetnek is a tisztaság az alapja.
Egy olyan világban ahol a megalkuvás a divatos, sokszor van félreértelmezve a békeszeretet.
Isten arra hív, hogy amikor az Ő igazságáról van szó, akkor ne alkudj meg a "békesség" kedvéért. Azzal csak azt éred el, hogy a gonoszt a barátoddá teszed, az Istent pedig ellenségeddé.  Ha ugyanis Isten szavát, akaratát dobod félre a békesség kedvéért, akkor nem felülről való bölcsesség birtokában cselekszel, hanem ördögi ravaszság vezérel minket. 
 A mi igazságunkért nem szabad kardoskodnunk. Itt lehet engedni, itt lehet hallgatni, itt lehet elszenvedni inkább a veszteséget. Ebből áldás lehet. Ez felülről való bölcsességről tanúskodik.
Ha viszont Isten igazságáról van szó, ahhoz ragaszkodj hozzá, harcolj érte, mint egy oroszlán. Akkor fog megdicsőülni benned, általad Isten.
Amikor egy ember, család, közösség az Isten szavát sárba tiporja a "békesség" kedvéért, az nem békességet, hanem még több viszálykodást, nyomorúságot és leépülést szül.

IMA: Istenem, kérlek téged, add nekem a felülről való bölcsességedet! Szeretném mindenek előtt a Te tisztaságodban, beszédedben gyönyörködni. Szeretnék bátor lenni és nemcsak bátornak látszani. Szeretnék alázatos lenni és nemcsak annak látszani. Segíts lemondani a magam igazáról, a magam harcairól, és a Te harcosoddá válni. A Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...