2022. április 22., péntek

Becsület és igazság

A hamis mérleget utálja az ÚR, de a pontos súlyt kedveli. Példabeszédek könyve 11. fejezet 1. vers



Ha szeretnél keresztény emberként vállalkozó lenni, akkor jó, ha szem előtt tartasz néhány alapszabályt. Ezeket maga Isten ajánlja figyelmünkbe.
Először is csak akkor indíts vagy működtess vállalkozást, ha tisztességesen meg tudod fizetni az alkalmazottaidat.
Nézd mit mond Isten ezzel kapcsolatosan: „ Felebarátodat ne zsákmányold ki, és ne rabold ki. A napszámos bére ne maradjon nálad másnap reggelig! ( 3 Mózes 19:13)
A másik helyen pedig ezt olvashatod: „ Íme, a földjeiteket learató munkások bére, amelyet visszatartottatok, égre kiált, és az aratók panasza eljutott a Seregek Urának a fülébe.”
Ha alkalmazni szeretnél valakit, de nem tudod, vagy nem akarod neki megadni azt a bért, amit a vállalkozásod területén megadnak mások, akkor jobb, ha nem alkalmazol senkit.
Isten arra hív téged, hogy az Isten nevét dicsőítsd életeddel és nem arra, hogy miattad gyalázzák az Ő nevét.
Fontos, hogy fizesd ki alkalmazottaidnak, ami megilleti őket munkájukért és az is fontos, hogy időben tedd ezt. Ha nem tudod megegyezés szerint állni az alkalmazottaid béreit, inkább számold fel a vállalkozásodat, mert Isten így nem fogja megáldani azt.
Másodszor, határozd el, hogy becsületesen és igazságosan fogod vezetni a vállalkozásodat és olyan emberekkel társulsz, akiknek szintén ez az értékrendje.
Költségvetési csalás, adócsalás, képzelt számlázás és egyéb erkölcstelenségek legyenek olyanok, amelyeket soha, semmilyen körülmények között nem tűrsz el.
Miért? Mert Isten gyűlöli ezeket és ne várj áldást olyan dolgokra, amelyeket az Isten gyűlöl.
Harmadszor, a pénz maradjon eszköz és soha ne legyen cél.
Ha van valamilyen terméked, szolgáltatásod, amivel megkönnyítheted az emberek életét, akkor igyekezz a legmagasabb színvonalon biztosítani azt másoknak. Ha ezt teszed, akkor a pénz következmény lesz. Amikor pedig Isten megáld és gazdag leszel anyagiakban, légy gazdag jótékony cselekedetekben is.


IMA: Istenem, szeretnék becsületes és igazságos lenni személyes, családi és munkahelyi vonatkozásban is. Segíts ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...