2022. április 18., hétfő

El nem múló élet

És amikor asztalhoz telepedett velük, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta. Erre megnyílt a szemük, és felismerték, ő azonban eltűnt előlük. Lukács evangéliuma 14. fejezet 30-31. vers



Néhány tanítvány úgy döntött, hogy lemennek Emmausba, hiszen az egész életük összedőlt a Krisztus kínhalála miatt. Nem látták csak saját sebeiket, szenvedéseiket, veszteségeiket és azt sem látták, hogy lefelé mennek, holott életüknek felfele kellene tartania.
A feltámadott Krisztus azonban melléjük szegődik és megnyitja szemeiket. Segített ezeknek a reményvesztett tanítványoknak meglátni az Ószövetség ígéretei által, Krisztus halálának és feltámadásának törvényszerűségét.
Ádám és Éva bűnbeesése taszította halálba az emberiséget, de Isten az asszony magva által győzelmet és szabadulást ígért a gonosz kígyó fölött.
Ez a győzelem pedig a feltámadás. Az emberiség nagy része odaveszett az özönvíz miatt, de Noét és családját Isten megmentette. Izrael rabszolgává vált Egyiptomban, de Isten új életet adott népének a kivonuláson, a Vörös tengeren való átkelésen keresztül.
Sareptai özvegyasszony lánya meghalt, de Illés által Isten feltámasztotta Őt. Jónást a tengerbe dobták, hogy meghaljon, de Isten egy nagy halat küldött, hogy megmentse és célba juttassa Jónást. Jób nagy veszteségeket szenvedett, de Isten helyreállította és többel kárpótolta őt. A bűn miatt Isten népe száműzetésbe került, de Isten hazavezette őket.
A halál és a feltámadás megtalálható nemcsak a Bibliában, de a természetben is. A megújulás minden formája mulandó világunkban csak részleges és átmeneti. A télre tavasz jön, de a nyár után ismét ősz következik.
Isten azonban a feltámadott Krisztus által adott biztosítékot arra nézve, hogy lesz teljes és örökkévaló feltámadás Isten gyermekei számára.
 

IMA: Köszönjük Úr Jézus a Te feltámadásodat és annak üzenetét számunkra. Adj nekünk hittel teljes szemeket és várni azt az időt, amikor mindent újjá teszel. A Te nevedben kérjük, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...