2022. május 1., vasárnap

Anyák napi tanácsok

Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
János evangéliuma 17. fejezet 15. vers



Egy ideig fogjuk édesanyánk kezét, de sosem szakadunk el a szívétől. Jó néhány embert láttam az elmúlt évtizedben elmenni a földi létből és sok esetben megnyilvánult ez az igazság a számomra. Olyan emberek, akiknek az édesanyja 30, 40, 50 éve halott volt, életük utolsó időszakában édesanyjuk után vágyakoztak leginkább.
Az édesanyám életemre gyakorolt hatása mélyreható volt. Isten eszköze volt abban, hogy átadja nekem az Isten szeretetének üzenetét. A mai napon nemcsak azért adok hálát édesanyámért, mert nagy nehézségek és áldozatok árán felnevelt, hanem azért is, mert Krisztushoz vezetett már kicsiny gyermekkoromban.
Életpéldájával megmutatta, hogy a legnagyobb nehézségekben is érdemes az Istenben bízni, az Istenhez ragaszkodni. Sok-sok csodálatos ima meghallgatást élhettünk meg vele az évek során.
Ma olyan sok fiatal édesanyát látok küszködni, de való igaz, hogy egy édesanya sem kapott könyvet, amiben le van írva, hogy miként lehet jó édesanya.
A legfontosabb az Istenben vetett hit. A hitet nem lehet megtanítani, a hitet csak szívből-szívbe lehet csepegtetni.
Mit tanít az édesanyáknak a János evangéliumának 17. fejezete?

„ Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust. (3. vers)
Keresztény szülőként a te kötelességed megtanítani gyermekeidet imádkozni, Bibliát olvasni és helyesen értelmezni, gyülekezetbe járni és jó közösségben lenni Istennel és az Istent követőkkel.

„ Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid,” (9. vers)
Elsősorban a te kötelességed imádkozni naponta gyermekeidért és azután a családodért és mindazokért, akiket Isten a szívedre helyezett. Minél inkább idősödsz, annál több időd lesz, ezt pedig kihasználhatod az imádkozásban elmélyülésre. Aggodalommal nem tudsz támogatást nyújtani gyermekednek, de imádsággal igen.

„ Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.” (15. vers)
Néha talán még a széltől is meg szeretnéd óvni gyermekedet. Ilyenkor nehéz lehet a fenti mondatot imádkozni. Ahhoz, hogy a gyermeked erősödjön, fejlődjön bizony nehéz helyzetekkel is szembe kell néznie, hogy meg tanulja azokat megfelelően kezelni. Te nem lehetsz ott mindig a gyermekeddel, de Isten mindig látja őt. Te nem tarthatod meg gyermekedet, de Istentől kérheted, hogy őrizze meg ebben a gonosz világban.

„ Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba:” (18. vers)
Isten adott minden embernek olyan képességeket, amelyekkel gazdagíthatják a világot és mindezt az Isten dicsőségére tehetik.
A legcsodálatosabb hivatásunk ezen a földön, hogy továbbadjuk az Isten szeretetét. Tanítsd meg gyermekeidet hogyan ossza meg a világgal ezt a szeretetet. 


IMA: Istenem, hálát adunk az édesanyákért, de hálát adunk a gyermekekért is. Áldd meg, őrizd meg őket és töltsd be lelküket a Belőled eredő gazdagsággal, áldásokkal. Tartsd meg őket még sokáig körünkben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...