2022. május 16., hétfő

Istennek vagy embereknek tetszeni?

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget; az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát. Aki pedig igazságtalanul cselekszik, azt kapja vissza, amit tett, mert nincsen személyválogatás.        Kolossébeliekhez írt levél 3. fejezet 23-25. fejezetek



A fenti szakasz szolgáknak vagy alkalmazottaknak szól, de mindannyiunkra vonatkoztatható akár fizikai akár szellemi munkát végzünk.
Bármit is teszel, ne azért tedd, hogy a körülötted levő emberek tapsikoljanak, elismerjenek, megdicsérjenek.
Úgy végezd, amit végzel, mint akit végső soron Isten lát és az Ő értékelése a legfontosabb.
Emlékszem középiskolás korom egyik nyári szünetére, amikor együtt dolgoztam egy férfival, aki jóval idősebb volt nálam. A főnökünk kiadta a munkát, de ő maga nem állt ott mellettünk egész nap. Bízott bennünk, hogy megfelelően végezzük a feladatunkat. Ez az idősebb férfi, engem, aki voltaképp még tizenéves voltam, így próbált tanítani:
„ Ne dolgozz ilyen gyorsan! Holnapra is kell, maradjon munka, ha szeretnél holnap is pénzt kapni.”
Csak annyit válaszoltam: „Nekem érdekem, hogy ez a munka gyorsan meglegyen.” A férfi elcsodálkozott és nem szólt többé semmit. Minden egyes napra volt munkám természetesen.
Nem mindig fog megdicsérni a munkaadód vagy a környezeted azért, mert jól végzed a munkádat. Nem biztos, hogy te kapod az előléptetést, a fizetésemelést. Ne feledd, hogy Te Isten előtt akarsz jó lélekkel állni és Tőle várod a jutalmat. Őnála pedig nincs személyválogatás. Mindenki azt kapja vissza, amit tett.
A munkaadókat is ugyanaz az Isten szemléli. Beszéltem olyan keresztény munkaadóval, aki nem értette, hogy miért a hazug, tisztességtelen, alulképzett munkaerőt sikerül beválasztania?
Kiderült, hogy ez a bizonyos munkaadó is szívesen élt tisztességtelen eszközökkel, hazugsággal, olyan is volt, hogy nem fizette meg tisztességesen az alkalmazottait. Nem csoda hogy, nem tudta megtartani a jó munkaerőt. Mindenki azt kapja vissza, amit tett, mert nincsen személyválogatás. Isten kegyelmet ad, de engedi, hogy elszenvedd tetteid következményeit azért, hogy bölcsebb legyél általa.


IMA: Istenem, segíts, hogy tanuljak hibáimból. Nem embereknek akarok megfelelni elsősorban, hanem Neked: Segíts, ebben kérlek, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...