2022. július 14., csütörtök

Elméleti vagy gyakorlati bizalom?

Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom! 91. zsoltár 2. vers



Sokat beszélhetsz az Istenbe vetett bizalomról, de nem sokat érsz vele, ha te magad nem akarsz Istenben bízni. Olyan sok ember általánosságban egyetért a fenti mondattal, de ki az, aki Istennek is meg meri vallani, hogy egyedül Őbenne bízik? Rá mersz hagyatkozni egyedül Istenre? Elhiszed, hogy Ő egyedül tudja megtartani életedet ebben a világban és az eljövendőben?
Ő a te oltalmazód, Ő a te szabadítód? Én nem ismerlek téged, de ha még nem kötelezted el magad teljesen az Isten szolgálatára, a mai nap a tökéletes alkalom számodra.
Ha a megfelelő lökésre vártál, akkor a mai napon ez az üzenet az, amivel Isten téged az iránta való elköteleződés felé akar segíteni.
Isten hív ma téged, hogy tégy egy lépést Felé, helyezd minden bizalmadat Belé. Talán hallottad a humoros történetet, amikor egy ember drótkötelet feszített ki nagyon magasan és megkérdezte a nézőit, hogy elhiszik-e, át tud menni a kötélen leesés nélkül? A nézők igennel válaszoltak. A kötéltáncos átment gond nélkül a kötélen. A következő kérdés az volt, hogy elhiszik-e a nézők, egy üres talicskát is át tud tolni rajta az akrobata anélkül, hogy leesne? A válasz ebben az esetben is igen volt. A mutatvány ismét sikerült.
A harmadik körben azt kérdezte a mutatványos elhiszi-e a nézőközönség, hogy egy embert is át tud tolni a talicskában ülve a kötélen anélkül, hogy leesne? A válasz ismét igen volt, de amikor jelentkezőt szólított a mutatványos, már senki nem jelentkezett.
Nem az a nagy dolog, hogy elméletben bízol Istenben, hanem az, ha gyakorlatban Istenben vetett bizalomra alapozva élsz.


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy mindenkor Téged keresselek. Segíts nekem, hogy ne csak mondjam, hanem bízzak is Benned. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...