2022. szeptember 23., péntek

Hit a félelem helyett

Ekkor Jézus hangosan felkiáltott: „Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet!” És ezt mondva meghalt. Lukács evangéliuma 23. fejezet 46. vers



Jézus, Aki olyan ember volt, amilyennek Isten elképzelte az embert, amikor megteremtette, Aki számtalan csodát tett, arra tanította a tanítványait, hogy ne féljenek, amikor a földi küldetése a végéhez közeledett.
Tudta, hogy gonosz emberek kezére fog kerülni, tudta, hogy árulás áldozata lesz és azt is tudta, hogy halálra fogják ítélni majd ki fogják végezni őt.
Azt is tudta, hogy három nap múlva dicsőségesen fel fog támadni. A tanítványok is tudták ezeket a dolgokat, de nem értették őket és féltek megkérdezni Jézust a halála előtt ezekről.
Amikor Jézus teste a sírban nyugodott, úrrá lett a tanítványokon a félelem és el akartak rejtőzni. Féltek, hogy őket is meg fogják ölni.
Látták Krisztus a vaknak visszaadni a látását, látták Őt vízen járni, még halottat is láttak akit Krisztus életre keltett, de azt nem tudták elhinni, hogy Krisztus vissza tud térni a halálból. Te és én el tudtuk volna hinni?
Voltál már hasonló helyzetben? Amikor úgy gondoltad, hogy Isten megakadályozhatta volna, hogy olyan nehéz helyzetbe kerülj, de Ő mégsem tette meg. Talán a tanítványok is gondolhatták, hogy legyőzhette volna a római megszállókat, de mégsem tette. Könnyű kritizálni ezeket a tanítványokat. Olyan kevés hitük volt, annyira helyet adtak a félelemnek.
Te és én tudjuk a történet végét: harmadik napon Jézus Krisztus dicsőségesen feltámadt. Örökre legyőzte a halált. Ők nem tudták ezt. Milyen gyakran megtörténik ez velünk. Milyen gyakran kételkedünk Isten szavait és tetteit illetően.
Valamilyen nehézségen mész keresztül és ahelyett, hogy bíznál Istenben, az Ő ígéreteiben, hatalmában, abban, hogy Ő mindent kezében tart, kételkedsz és magadba zárkózol és talán azt is gondolod, hogy mindennek vége.
Ez a történet ma arra tanít téged, hogy a lehetetlen is lehetségessé válik Krisztus által.
Jézus Krisztus nevében gyógyulás, győzelem van. Ha Isten mindent kezében tart, akkor mi okod lenne a félelemre? Ahogy elmúltak azok a napok a tanítványok életében és meglátták Jézust megdicsőülni életükben, a te életedben is bekövetkezhet ez. Csak válaszd a hitet a félelem helyett.


IMA: Istenem, minden nehézségem ellenére szeretném a hitet választani a félelem és bizonytalanság helyett. Támogass ebben a Te Szentlelked által. Köszönöm minden áldásodat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...