2023. január 5., csütörtök

Közeledj Istenhez!

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Jakab levele 8. fejezet 4. vers



Mit tehetsz, amikor úgy érzed, hogy Isten olyan távol van tőled? Mit tehetsz, amikor úgy érzed, hogy az imádságaid sem elég erőteljesek ahhoz, hogy elérjenek Istenhez? Némely keresztények ismerik a hasonló kérdésekből születő vívódásokat. Mit tehetsz, ha olvasod a Bibliát, de úgy érzed csak üres áhítatossággá vált az egész?
Egyik dolog, amit tehetsz, hogy elolvasod többször a 139. Zsoltárt és engeded, hogy beivódjanak szavai szívedbe, elmédbe. Majd közeledj Istenhez, aki szeret téged és mindent tud rólad.
Ezt mondja Jakab által is a Szentlélek: „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok”
A Biblia által Isten hív minket közel magához, hogy megtisztíthasson. „Jöjjetek, szálljunk vitába! - mondja az ÚR. Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehettek, mint a gyapjú.” ( Ézsaiás 1:18)
Jézus Krisztus hívja magához a megfáradtat és megterheltet, hogy megnyugvást ajándékozzon neki. ( Máté 11:28-29). Jézus Krisztus megígérte, hogy aki hozzá jön, azt semmiképpen sem fogja elküldeni, elutasítani. „Akit nekem ad az Atya, az mind énhozzám jön, és aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el;” (János 6:37)
Közeledj hát Istenhez, úgy ahogyan éppen vagy. Nem baj, ha üres a kezed, a szíved, az életed. Közeledj Istenhez és higgy Krisztusban, aki meghalt mindannyiunk bűneiért, megmentéséért.
Ha vágysz Isten után, még ma hívd be Jézus Krisztust életedbe. Ha őszintén kéred Őt, közeledni fog hozzád. Sosem fog visszautasítani téged az, aki meghalt érted.

IMA: Istenünk, tégy képessé minket kegyelmed által válaszolni a te szeretetteljes hívásodra. Fogadj minket úgy ahogy vagyunk, tölts meg minket Jézus Krisztus által a Te szereteteddel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...