2023. március 5., vasárnap

Tiszta szívet teremts bennem

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem! Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen, hogy taníthassam utaidra a hűtleneket, és a vétkesek megtérjenek hozzád. 51. Zsoltár 12-15. versek



Dávid király visszaélt a hatalmával és szörnyű dolgokat követett el. Nátán próféta által Isten szembesítette őt bűneivel és annak következményeivel. Amikor Dávid király bűnökbe merült, a lelki szemei megvakultak. Nem látta reálisan önmagát, cselekedeteit, céljait, embertársait és az Istent sem. Amint Dávid hallotta Nátán szájából az Isten üzenetét, újra megnyíltak a lelki szemei. Összetört bűnei súlya alatt és kérte Istent, hogy érintse meg újra megkeményedett szívét, hogy újra átélhesse a bűntől való szabadulás örömét.
Az engedelmesség Lelke és a szabadulás öröme volt vele, amikor legyőzte Góliátot, amikor Isten számtalanszor kimentette a vérengző Saul kezéből, amikor győzelmet aratott a környező népekkel harcolt csatákban, amikor visszahozatta a frigyládát Jeruzsálembe.
Újra azt a meghitt kapcsolatot szerette volna helyreállítani Istennel. Dávid egyetlen kifogást nem mondott Istennek a bűneit illetően. Nem mondta azt, amit a ma élő keresztények mondanak olyan sokszor: „Senki sem tökéletes. Minden szentnek maga felé hajlik a keze. A lónak is négy lába van, mégis megbotlik. Azok után, amit tettem az országért ennyit én is megérdemeltem. Stb. stb.”
Az ő szíve teljesen megtört és kérte az Istent adjon neki tiszta, új szívet. Kérte Istent, hogy támogassa az engedelmesség Lelkével, hogy ne kelljen a jövőben újabb bűnök fogságában élnie, hanem járhasson az Isten szent akaratában.
Isten türelmes volt Dáviddal és türelmesen várja, hogy te is megtérj, megvalld a bűneidet, kérd az Istentől az új szívet, életet, félretedd a kifogásaidat. Isten vágyik arra, hogy bensőséges kapcsolatban legyen veled. Krisztus ezért halt meg a bűneidért.


IMA: Istenem, ez a világ olyan könnyelműen veszi a bűnt. A lázadó ember élvezi a bűneit halmozni és nem tud bűnbánatra jutni. A Te szavad által téríts észhez engem. Ragyogtasd rám arcodat, kegyelmedet, hogy megújulhasson szívem, életem és a bűneimtől szabadon élhessek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...