2023. április 30., vasárnap

Amikor Isten fegyelmez

Mert akit szeret az ÚR, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel.                                   Példabeszédek könyve 3. fejezet 12. vers



Ahhoz, hogy valaki egy sportágban sikeres legyen, szüksége van egy edzőre, aki fegyelmezett életmódot diktál neki. Talán a sportolónak semmi kedve edzeni, de az edző kemény edzésekre ösztönzi, hiszen csak ez által fejlődhet és érheti el a kitűzött célját.
Egy gyermeket a szüleinek kell ösztönözni, hogy elvégezze a házi feladatait, a szüleinek kell fegyelmezni a gyermeket, ha átlépi a szülők által lefektetett határokat. Ha ezt elmulasztja gyakorolni egy szülő, a gyermeke nem fog felelősségteljes felnőtté válni.
A szerető szülők határozott fegyelmezése a legjobbat hozhatják ki a gyermekeikből. Éppen ezért, ha Isten gyermeke vagy, törvényszerű, hogy szükséged van az Isten fegyelmezésére.
Lehet, hogy sokszor nem kellemes, amikor Isten fegyelmez, de Isten felhasználhatja a csalódásaidat és nehézségeidet is arra, hogy a jellemedet formálja. „De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” (Róma 5:3-5)
Isten azért fegyelmez téged, mert törődik vele. Nem szeretné, hogy hisztis kisgyermek szintjén maradjon a jellemed, hanem szeretne érett emberré formálni.
A fegyelmezés gyakran fájdalmas lehet, így nem is kell képmutatóan úgy tenned, hogy élvezed azt. Köszönetet mondhatsz viszont Istennek azért, hogy törődik veled akkor is, ha csak a jövőben fog nyilvánvalóvá válni, hogy éppen mit formál ki benned fegyelmezés által.
Isten nemcsak jobb önbecsülést kínál neked, hanem jobb jellemet. Szeretne olyanná formálni, mint Krisztus. Végül ne felejtsd el, hogy Isten fegyelmezése egy időre szól és az Ő gyermekei javát munkálja, de Isten ítélete végleges és örökérvényű lesz azok számára, akik úgy döntöttek nem fogadják el az Isten szeretetét és nem törekszenek az Ő kegyelmében járni. 



IMA: Istenünk, köszönjük neked Jézus Krisztust, aki azokból amiket szenvedett tanulta meg az engedelmességet. Taníts engem is engedelmességre, hogy egyre inkább hasonlóvá válhassak Krisztushoz. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...