2023. május 9., kedd

Az én királyom

És láttam a megnyílt eget: íme egy fehér ló, és aki rajta ül, annak neve Hű és Igaz, mert igazságosan ítél és harcol, szeme tűz lángja, és fején sokágú korona és rajta egy egy név, amelyet senki sem tud rajta kívül; és vérbe mártott ruhába volt öltözve. Ez a név adatott neki: az Isten Igéje. A mennyei seregek követték őt fehér lovakon, tiszta fehér gyolcsba öltözve. Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját. Ruhájára és derekára az a név van írva: Királyoknak Királya és uraknak Ura. Jelenések könyve 19. fejezet 11-16. versek



Az elmúlt napokban talán te is olvastál, hallottál arról, hogy az Egyesült Királyság új királyi párt koronázott meg. Olvastam, hogy csak a király drágakövekkel megrakott koronája több, mint kétezer millió eurót ér. Talán azon kevés emberek közé tartoztál, akik meghívót is kaptak erre a rangos eseményre és személyesen követhetted nyomon az eseményt.
Hadd beszéljek most neked az én mennyei Királyomról. Az én Királyom neve Jézus Krisztus. Az Ő uralmának sosem lesz vége, Ő a Menny királya, Ő a dicsőség királya, a királyoknak Királya és uraknak Ura. Te ismered-e már az én Királyomat? Hatalma és szeretete határtalan. A legerősebb és legőszintébb, hallhatatlan és kegyelmes.
A legfontosabb személy, aki valaha született a Földön. Ő a Mindenható, Teremtő Isten Fia. A bűnösök megmentője, az egyetlen, Aki megfelelt minden feltételnek azzal kapcsolatosan, hogy az emberiség Megváltója lehessen.
Ő erőt ad a gyengének, elérhető a megpróbáltatások idején. Mindent fenntart és mindent felügyel. Képes oltalmat adni és vezetni. Megtisztítja a beteget, megbocsátja a bűnöket, elengedi az adós adósságait, szabadon bocsátja a foglyokat, védelmezi a védtelent, megáldja a gyermekeket, megjutalmazza azokat, akik kitartóan szolgálják Őt. Ismered-e az én Királyomat?
Ő minden bölcsesség forrása, a szabadság ajtaja, a megigazulás és megszentelődés egyetlen útja, a dicsőség végtelen forrása. Ismered-e Őt?
Az élete páratlan, a jósága határtalan, a kegyelme örökkévaló az Ő gyermekei iránt, a szeretete sosem változik, a Szava sziklaszilárd, a kegyelme tökéletesen elegendő, uralkodása hű és igazságos, a terhe könnyű. Bárcsak jobban leírhatnám Őt neked, de az Ő szépsége leírhatatlan. Emberi elme számára felfoghatatlan. Legyőzhetetlen és ellenállhatatlan. Nem tudod figyelmen kívül hagyni és sosem fogsz igazán élni Nélküle. A farizeusok nem bírtak vele, szolgálatában nem tudták megállítani, Pilátus semmilyen bűnt nem talált Benne, Heródes nem tudta megölni Őt, a halál nem tudta legyőzni Őt, a sír pedig képtelen volt fogva tartani Őt.
Ő AZ ÉN KIRÁLYOM!


IMA: Drága mennyei Királyom! Méltó vagy minden áldásra, tisztességre, dicsőségre, mert megölettél és megváltottad a Benned hivőket drága véred által. Szeretnélek egyre jobban megismerni Téged. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...