2023. május 11., csütörtök

MInd örülnek

Mind örülnek majd, akik hozzád menekülnek. Örökké ujjonganak, mert oltalmazod őket. Örvendeznek általad, akik szeretik nevedet.5. Zsoltár 11. vers



Miért van az, hogy sokszor olyan hamar elbátortalanodsz, lehangolódsz?
Esetleg azért, mert annyira érzékenyek vagy, hogy mások szinte minden szavát, cselekedetét úgy fogod fel, mint kritikát amelyek által csak téged akarnak bántani?
Sokszor többet olvasol ki egy bizonyos helyzetből, gesztusból, mint ami valójában benne van.
Néhány kérdés amit feltehetsz önmagadnak amikor könnyedén elbátortalanodsz:
Jó hangulatban vagyok most? Esetleg eleve "bal lábbal keltem" ?
Hogyan látja Isten ezt a helyzetet?
Tényleg olyan nagy gond ez, mint amilyennek én látom?

Ha Isten gyermeke vagy, még a valós támadások esetén is, amikor mások szándékosan akarják lerombolni a lelki világodat,  van hova menekülj. Van otthonod. A te Atyád vár téged, mehetsz, szaladhatsz hozzá úgy, mint a tipegő kisgyerek aki meglátott valami olyasmit ami számára ijesztő, az édesapja viszont nevet a dolgon, hiszen számára nem félelmetes az, amitől a kisgyermeke fél.
Karjára emeli a gyermeket és megvigasztalja a közelségével. Akik pedig szeretik az Istent, akiknek Isten az Atyjuk, azok örvendeznek Isten által. Nem a körülmények által, amelyek változóak, hanem Isten által aki állandó és rendíthetetlen.
Vágyom Isten után. Vágyom azután az öröm után, amit csakis Ő adhat. És te?


IMA: Istenünk, nincs nagyobb öröm, boldogság, mint az, hogy tudhatjuk, gyermekeidként bármikor menekülhetünk Hozzád. Amikor kísértések között vagyunk, amikor elesünk, amikor bántanak minket, életünk minden körülményében. Segíts minket elengedni minden földit, minden pótlékot. Segíts azoknak akik olvassák ezt a néhány sor,t hogy bűnbánatra jussanak és újjászülessenek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...