2023. június 18., vasárnap

Bízd Krisztusra!

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Péter apostol 1. levele 5. fejezet 7. vers



Egy tanár kezébe vett egy pohár vizet és a következőket mondta a diákjainak: " Hölgyeim és uraim! Ez a pohár víz egyáltalán nem tűnik nehéznek most, amint a kezemben tartom. De ha egy órán át tartom, akkor elkezd fájni a kezem. Ha tovább tartom a kezemben a pohár vizet, akkor egy óra múlva már fájni kezd a kezem. Ha egy egész napig kellene tartanom a poharat, akkor a tényleges súlyától függetlenül nagy fájdalmat okozna, majd a kezem elzsibbadna és nem tudnék vele semmit tenni, amíg a poharat fognám.

Ugyanígy van ez a gondokkal is. Ha rövid ideig foglalkozol velük, akkor semmi problémát nem okoznak. Ha hosszabb ideig foglalkozol velük, akkor fájdalmat okoznak. Ha pedig állandóan ezekre figyelsz és ezeket forgatod magadban, akkor teljesen megbénítanak és nem fogsz tudni semmit tenni." Isten éppen ezért hív téged arra, hogy csak addig foglalkozz a gondjaiddal, ameddig elmondod őket Istennek és le nem teszed őket az Ő kezébe. A mai napon ez az örömhír. Ugyanakkor ez az Isten felhívása feléd. Bízz Benne, mert ha Rá bízod gondjaidat és ezt hittel, teljes bizalommal teszed, Ő gondot fog viselni rád.

IMA: Istenem, nem szeretnék a gondjaimmal többet foglalkozni, mint szükséges. Köszönöm, hogy Terád bízhatom minden gondomat, aggodalmamat, mert Te megígérted, hogy gondot viselsz rólam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...