2023. június 12., hétfő

Istennel tüzön-vizen át

Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Ézsaiás könyve 43 fejezet 2. vers



Nem az a fontos, hogy miken mész keresztül életed során addig, amíg elmondhatod, hogy Isten oldalán járod életutadat. Isten nem engedi, hogy az övéit feleméssze a megpróbáltatások tüze. Amikor úgy érzed, hogy össze fognak csapni fejed fölött a hullámok, Isten meg fog tartani bennünket.
Nem mindig látod azonnal a menekülés útját, amikor nagy vihar dúl életedben. Ezért fontos az, hogy szoros kapcsolatban maradj Istennel. Ő előre tudja, hogy milyen nehézségekkel kell majd szembenézned a jövőben.
Teljesen megbízhatsz Istenben és ha az Övé vagy, abban is biztos lehetsz, hogy nem fog cserbenhagyni akkor sem, amikor át kell majd kelned a halál félelmetes vizein keresztül az örökkévalóságba.
Wurmbrand, egy lelkipásztor, aki rengeteg szenvedést kellett elviseljen hite miatt a kommunista Romániában, a következőket mondta:
" Ne féljetek a haláltól! Fogságom során többször is fegyvert fogtak rám és meg akartak ölni. Abban a pillanatban Isten olyan békességet, nyugalmat és örömöt adott, amit emberi szavakkal nem lehet leírni. Isten a kellő időben meg fogja adni neked a szükséges erőt, hogy szembenézz a nehézségekkel és akár a halállal is."
Isten a te igazi vígasztalásod, bátorságod. Fordítsd tekinteted Krisztusra, mert akkor is veled van, amikor te egyáltalán nem érzed jelenlétét.
Amikor az élet viharaival küzdesz, bízz Krisztusban.

IMA: Istenem, ma rád akarok nézni. Átadom neked teljesen életemet, mert tudom, hogy Te meg tudsz tartani minden körülmények között. Dicsérlek ezért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...