2023. június 27., kedd

Ne fáradj bele!

Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük munkánkat, akkor időben aratunk majd! Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 9. vers



Sok ember van napjainkban, akik már belefáradtak dolgokba. Kérdéseket tesznek fel saját maguknak: " Miért tenném tovább azt, amit eddig? Van bármi értelme? Számít bármit is? Belefáradtam az egészbe."
Illés próféta, Isten nagy embere, bátran kiállt a Kármel hegyére, hogy farkasszemet nézzen több száz bálványoknak áldozó pappal és a néppel, akik már régen eltértek az igaz Istentől és inkább a bálványoknak áldoztak. Hiszen egy bálványszobor, akit istennek kiáltottak ki, nem szólt bele az életükbe, ahogy mondani szokás, nem használt, de nem is ártott. Oda tették ahova akarták és úgy hazudtak neki, ahogyan akartak. 
Miután Isten elsöprő győzelmet adott Illésnek a hamis istenek és a szolgáik felett, Illés elfáradt. 
Előtte nem félt szembenézni több száz elvetemült emberrel, de utána megijedt egy olyan nőtől, mint Jézabel. Való igaz, hogy Jézabel szíve eltorzult a gonoszságtól és talán már az ítélőképessége sem volt beszámíthatónak mondható, de ha Isten győzelmet adott Illésnek több száz ember gonosz szándékával szemben, akkor nyilvánvalóan Jézabellel is el tudott bánni. Később el is bánt. 
Illés viszont leroskadt és elhitte, hogy csak ő maradt az akkori világban az utolsó, aki hűséges maradt Istenéhez. Érezte, hogy egyedül nem tud tovább harcolni. Isten viszont megelevenítette Illést, mert Illés Neki öntötte ki a szívét.
Először is rávilágított arra, hogy Illés nincs egyedül. Még több ezer ember volt az országban, akik egy pillanatra sem hajtottak térdet a hamis istenek előtt és nem lettek hűtlenek az Úrhoz. 
Másodszor vízzel és étellel táplálta Illést, adott neki időt a pihenésre és útnak indította egy új küldetést adva neki. 

Nem tudom milyen volt az elmúlt éved, heted, napod, de talán nem tévedek nagyot, ha azt feltételezem, hogy sok-sok küzdelmet éltél meg és lehet, hogy többször gondoltad már úgy, hogy feladod, mert nagyon elfáradtál.
Semmi gond nincs azzal, ha elfáradtál, Krisztusnál megpihenhetsz, erőre kaphatsz. Ne engedd, hogy valaki is félrevezessen és rávegyen arra, hogy feladd a harcot.
Pihenj, öntsd ki a szíved Isten előtt, nyisd meg a Bibliát és hadd táplálja Isten szíve lelkedet, hadd áztassa el az élet vizével szíved száraz, repedezett talaját. Nem vagy egyedül. Oly sok testvéred van világszerte, akik nem adták fel a harcot és végzik a rájuk bízott feladatot. Miután pihentél, kiöntötted a szíved, majd megtöltötted azt Istentől jövő, erőt adó eledellel, nézz felfele és végezd a feladatod addig, amíg Isten azt nem mondja, hogy véget ért. Ha ezt teszed, olyan jutalmak várnak rád, amikről álmodni sem mertél. 

IMA: Istenem, segíts nekem józan maradni, kitartani melletted. Segíts felismernem azokat az embereket, gondolatokat, akiken keresztül a gonosz félre akar vezetni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...