2023. augusztus 5., szombat

Feltétel nélküli szeretet

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt.                                 János első levele 3. fejezet 1. vers



Talán nem újdonság a számodra sem, hogy a világunkban sok érdekkapcsolat van, melyek feltételekhez kötöttek. A világunkban szinte minden feltételekhez kötött. Hiába vágysz egy új autóra, mert csak azzal a feltétellel kaphatod meg, ha fizetsz annyi pénzt, amennyit a kereskedő meghatároz. Egy hölgy mondta el, hogy nagyon jó munkát kapott, és amíg teljesítette a tőle elvárt dolgokat, addig úgy érezte megbecsülik, de amikor kiderült, hogy leukémiás, a munkahelyéről elbocsátották és soha többé nem kereste sem a főnöke, sem a munkatársai. A munka világában, ha megfelelően teljesítesz, akkor lehet részed megbecsülésben, de amint nem tudod hozni amit elvárnak, mindennek vége. Ez pedig érthető is.
Jó dolog, ha egy házasságban a felek nem kötik feltételekhez a szeretetüket és megbecsülésüket, de ahhoz, hogy egy házasság jól működjön, úgy ahogyan azt Isten is eltervezte, nagyon is figyelembe kell venni bizonyos feltételeket. Az igazság az, hogy az evilági szeretet mindig feltételekhez kötött szeretet lesz. Azért van annyi szenvedélybeteg ember a világon, mert az emberi szív a feltétel nélküli szeretetre éhezik, szomjazik, ez a világ pedig nem tudja megadni neki azt.
Egyedül Isten szeretete feltétel nélküli: „Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk.”
Az Atya szeretete gyermekei iránt nem feltételekhez kötött szeretet. Ő nem szűkmarkú, ha a szeretetét osztogatja. Isten örökbefogadott minket Krisztus által, mert szeret minket. Ez nem azt jelenti, hogy azt teszünk, amit csak akarunk. Isten szeretete azt jelenti, hogy Isten nem mond le az övéiről, és ha kell, figyelmeztet, próbát enged meg életükben, hogy azzá formálja őket, akivé válniuk kell. Csak két fontos kérdés maradt, amit Isten neked szegez: " Elfogadtad-e már az Isten feltétel nélküli szeretetét? Engeded-e, hogy teljesen átformálja általa az életedet?"



IMA: Fel sem foghatom Istenem milyen mély a Te szereteted gyermekeid iránt. Segíts mindannyiunkat befogadni a Te szeretetedet és élvezni annak feltétlen bőségét. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...