2023. szeptember 30., szombat

Krisztus megfordult

Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?"Márk evangéliuma 5. rész 30. vers



Jézus Krisztus úton volt valahova, miközben az Őt követő tömegben volt valaki, aki megszegte a mózesi törvényt.
Egy vérfolyásos asszony, aki a mózesi törvény szerint, tisztátalannak számított, vagyis tilos volt tömegben tartózkodnia.
Ez az asszony már 12 éve szenvedett emiatt a betegség miatt.
Ez az asszony, odalopakodott Krisztus háta mögé, majd elérte a Krisztus ruhájának szélét, és abban a pillanatban a saját bőrén tapasztalta meg Isten csodálatos, dicsőséges hatalmát, hiszen azonnal meggyógyult.
Krisztus háta mögött tapasztalta meg Isten csodálatos hatalmát.
A Márk evangéliuma 5. részének 30. versében pedig az egyik legmélyebb igazságot olvashatjuk:
" a sokaságban megfordulva így szólt..."
Krisztus meg akarta "találni" az asszonyt.
Tudod, hogy ez az asszony miért rejtőzködött Krisztus elől? Mert meg volt győződve,  hogy ha nyíltan közelítené meg Őt, akkor Krisztus dühös lenne rá, elutasítaná, a mózesi törvényekhez híven bánna vele.
Hány keresztény van ma, akik nem akarnak Krisztushoz közeledni, a gyülekezetükbe visszatérni, vagy az Isten jelenlétébe visszatérni, mert meg vannak győződve arról, hogy csak elutasításban lesz részük.
Pedig éppen ennek az ellenkezője az igaz. Isten kegyelme, és a te apró, pici hited miatt, Isten szeretné kifejezni irántad érzett elfogadását és jó tetszését.
Csak térj vissza Hozzá. Érintsd meg Őt ma imádságban.


IMA: Atyám, köszönöm, hogy Krisztus értem is szenvedett. Köszönöm, hogy elvette a lelkem halálos betegségét. Segíts megragadnom a Te kegyelmed, elfogadásod, és az új életet hit által. Segíts közelednem ma Hozzád. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...