2023. szeptember 2., szombat

Válaszd az igazit!

Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. De ezek nem veszik észre, hogy magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat.                                      Korintusiakhoz írt második levél 10. rész 12. vers




Manapság Internetes piacokon hihetetlenül "jó" ajánlatokra bukkanhatsz. Látszólag megvásárolhatsz egy telefonkészüléket aminek a reális ára 300-400 ezer forint, 10 ezer forintért is.
Első ránézésre pontosan ugyanolyan, mint a drágábbik változat, de kézhez kapva, hamar rádöbbenünk, hogy egy utánzat. Semmit sem tud abból, amit eredeti társa. Csak a látszatért fizettél.
Vigyázz, mert a lelki dolgokat illetően is bőven találsz olcsó utánzatot.
Addig méregetheted önmagadat önmagadhoz, esetleg másokhoz, amíg kihal belőled a vágy, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj.
Alapvető keresztény értékek veszhetnek el azért, mert olyan gyakorlatoknak adhatsz helyet a keresztény életedben, amelyek teljesen ellentétesek a Szentírásból kapott kinyilatkoztatással. Ezek az olcsó utánzatok súlyos károkat okozhatnak életedben. Az utánzat, a csalás mögött ott van lelked ellensége, akinek a célja az, hogy meglopjon, megöljön és pusztítsa környezetedet is. 
Ne állj be hát a hamis istentiszteletet gyakorlók körébe, akik arra törekszenek, hogy a többséggel egyetértésben haladjanak előre, népszerűségre vágynak, miközben maguk állítanak elő önmaguk számára mesterkélt örömöket, hogy ezzel helyettesítsék az Úrban való örömet, ezzel egy időben egy olcsó és mesterséges "erő" birtokába jutottak, hogy azzal helyettesítsék a Szentlélek erejét.
Ha eltérsz az igaz Istentől és az Ő igaz beszédétől, ajándékaitól, vezetésétől, áldásaitól, "égő csipkebokor" helyett csak egy szegényes "szentjánosbogár" leszel, a Pünkösdkor leszállt Szentlélek helyett pedig sziporkázó személyek fogják elvonni figyelmedet.
A Szentlélek, akit Krisztus az Igazság Lelkének nevez, nem azért jött a világunkba, hogy céltalanul bolyongjon a földön.
Ma is ott találkozhatsz Vele, ahol Isten gyermekei egybegyűlnek, és segíti az övéit a Krisztus személyéről és beszédéről szóló bizonyságtételben.


IMA: Istenünk segíts, hogy nem önmagunkhoz, vagy más emberekhez mérjük magunkat, hogy hamis békességünk legyen. Segíts minket kegyelmed által élni, járni, cselekedni. Krisztus nevében az Igazit add nekünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...