2023. október 13., péntek

Isten iskolájában

Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!








A földi élet az az iskola, amelyet az örökkévalóság előtt kell "kijárnod". Iskolás koromban láttam, hogy voltak tanulók, akik ugyan jelen voltak fizikailag az órákon, az iskolában, de egyáltalán nem figyeltek oda és nem tanulták meg a leckéket.
Olyanok is voltak, akik igyekeztek azoknak is megnehezíteni a helyzetét különböző figyelem elterelésekkel, akik tényleg szerettek volna odafigyelni, tanulni.
Pedig az élet a tanulásról, tanításról és a vizsgákról szól. Az élet iskolájában lenni nem elég. Tanítómester nélkül nem fogsz tudni felkészülni az örökkévalóságban rád váró nagy vizsgára.
Krisztus tanítványokat hívott el és hív el ma is. Amikor átadod az életedet Krisztusnak, akkor azzal voltaképp "beiratkozol" az Ő iskolájába és elkötelezed magad, hogy követed Őt.
Ha hiszel, bízol tanítómesteredben, akkor biztos lehetsz benne, hogy az örökkévalóság nagy vizsgáját sikerrel fogod venni és helyed lesz az Isten országában. Ha viszont úgy döntesz, hogy nem hiszel és elutasítod Isten örök életre, üdvösségre szóló ajándékát, akkor a helyed a pokol lesz.
Nagyon fontos tehát, hogy a földi életed során hogyan döntesz.
Ha Krisztus mellett döntöttél, akkor Krisztus tanítványaként fontos, hogy miként vizsgázol az élet megpróbáltatásaiban, miként vizsgázol a gondolkodásodat illetően és hogyan kezeled a jólétet, a csapásokat és a különböző megbízásokat, amelyeket Mesteredtől kapsz.
Isten a kezedbe adta a Bibliát, amelyet valaki úgy nevezett, hogy " Az alapvető utasítások könyve a földi lét elhagyása előtti időre."
Ha olvasod, tanulmányozod ezt a könyvet és törekszel az abból megértett igazságokat életedre alkalmazni, akkor Isten kegyelme át fog segíteni az életed vizsgáin.
Amikor Isten szavára koncentrálsz, a gondolkodásod és tetteid igazodni fognak Krisztushoz.
Ha elhanyagolod Isten szavát, azért, mert túlságosan elfoglalt vagy, ne lepődj meg, ha nem fogod tudni sikerrel venni a vizsgákat.
Az Isten trónja előtt állva, mindannyian szeretnénk majd hallani: " Jól van, jó és hű szolgám, kevésen voltál hű, sokra bízlak ezután, menj be urad ünnepi lakomájára." Ennek érdekében minden bizalmadat helyezd Krisztusban, és tedd meg ami tőled telik, hogy az Isten által rád bízott feladatokat elvégezhesd.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy az üdvösségem a Te ingyen kegyelmedből van és nem az én teljesítményemtől függ. Mindazonáltal szeretnék a Krisztus nyomdokaiban járni és elvégezni azt a munkát, amit rám bízol. Segíts engem ebben. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...