2023. december 26., kedd

A lelki sötétséget oszlató Isten

 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod. Mózes első könyve 3. fejezet 15. vers


Már a kezdetben, miután az első emberpár bűnbe esett, Isten elmondta, hogy egy napon az asszony magva vagyis gyermeke, a kígyó vagyis a Sátán fejére fog taposni. Ez már voltaképp egy jövendölés volt, amely előrevetítette Krisztus születését, Aki férfi közreműködése nélkül, a Szentléleknek és Isten szavának közreműködésével fogant meg anyja méhében.  
A lelki sötétség, amely ráborult már a kezdetben a világra, a bűn következményeként, Krisztus által megtört. Mindazok a problémák, amikkel az emberiség nem tudott és nem tud mit kezdeni: bűn, gonosz, betegség, halál, szenvedés, Krisztus halála és feltámadása által mind le lettek győzve. Nem ezeké már az utolsó szó.  A karácsonyi emlékezés során arra is rádöbbenhetsz, hogy ezeket a szörnyű dolgokat az ember helytelen döntése, döntései okozták és okozzák szerte a világon.  A lelki sötétségben élő ember számára csak akkor van Isten és csak akkor mutat Rá, amikor a saját tettei, döntései, vagy embertársai tetteinek következményei miatt szenvedés, gonoszság, halál és bűn szakad a világra. Mivel pedig a világtörténelem utolsó korszakába léptünk, ezek az istentelen és sötétségből származó döntések egyre gyakoribbak, gonoszabbak és istentelenebbek lesznek, ezek által pedig a szenvedés, lelki sötétség, vakság egyre inkább "sűrűsödnek." A te életedben viszont éppen ma lehet egy fordulópont, ha megnyitod szívedet Krisztus, a világ Világossága előtt.  Az Ő világossága által látod meg ki vagy te, kicsoda Isten és mit kell tenned, hogy új életed, jövőd és reménységed lehessen. A földi létben ugyan még szembe fogsz nézni nehézségekkel, de ott lesz veled a bizonyosság, hogy Isten szeretetét szívedbe fogadva minden lelked javára lesz. 

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te drága megtestesült szavad, Jézus Krisztus által megtörted a világban levő lelki, erkölcsi sötétséget. Köszönöm, hogy a Te ígéreteid igazak és beteljesedtek, beteljesednek. Segíts ezekre építenem. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...