2023. december 24., vasárnap

Szent ünneplés

Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Lukács evangéliuma 2. fejezet 12. vers



Az életed és az ünneplésed akkor lesz szent, ha odaszánod azt Istennek. Hogyan teheted ezt meg a mai napon?
Például úgy, hogy kéred Isten Szentlelkét, hogy adjon megfelelő lelki világosságot és bölcsességet, hogy ellen tudj állni a nagy többség nyomásának és oda tudd szánni az ünneplésed Istennek.
Másodszor úgy, hogy te is megosztod a Krisztus születésével, földi életével, halálával és feltámadásával kapcsolatos örömhírt.
Amikor összegyűl a család a fenyőfa körül, beszélj nekik arról, hogy Krisztus is ilyen fiatalon vágatott ki az élők sorából, mint ahogyan a fenyőfát is fiatalon vágták ki. A mi bűneinkért szenvedte el ezeket, hogy megszabadítson a bűn és a halál uralmából.
Az ünnepi fényeket szemlélve mondd el, hogy ezek is Jézus Krisztusra emlékeztetnek minket, Aki a világ igazi és örökkévaló Világossága és Ő tud igazi világosságot adni minden emberi léleknek is.
Amikor az ajándékok előkerülnek, beszélj Róla, Aki a legnagyobb ajándék. Elmélkedj ezekről az igazságókról, hogy teljesen átjárhassák a Szentlélek által szívedet, lelkedet, gondolatvilágodat. Kérd Istent, hogy érintsen meg téged és környezetedet. Neked is szükséged van személyes tapasztalatra Istennel kapcsolatosan, hogy tartalmas és igazi életed, ünneplésed lehessen.

IMA: Istenem, magasztallak Téged azért, hogy Te vagy az élet, világosság. Csak Te tudod ünneplőbe öltöztetni szívemet, lelkemet. Kérlek adj nekem igazán tartalmas ünneplést. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...