2024. január 10., szerda

Lelki áldások neked

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel.                Efézusiakhoz írt levél 1. fejezet 3,7-8



Olyan sok áldással akarja elárasztani Isten életedet Jézus Krisztus által. Először is, nem kell a bűneid és a bűntudat terhét hordoznod. Lelked ellenségének az egyik neve: a vádló. Ő az, aki a bűntudat "ketrecében" akar tartani, de Jézus Krisztus által szabad lehetsz bűneidtől és az azokkal járó bűntudattól.
Csak valld meg bűneidet és hozd őket az Isten világosságára. Ha titkolod, rejtegeted őket, akkor a lelked ellensége elérte a célját: a sötétségben tud tartani téged.
Ha pedig lelki sötétségben vagy, akkor nem látsz tisztán, nem tudsz tájékozódni és végső soron teljesen meg vagy bénítva. Nem tudsz Isten áldásainak haszonélvezőjévé válni.
Isten teljes szabadságot akar ajándékozni neked. Nézd csak:
" Nem tudjátok, hogy ha valakinek átadjátok magatokat szolgai engedelmességre, akkor engedelmességre kötelezett szolgái vagytok annak, mégpedig vagy a bűn szolgái a halálra, vagy az engedelmesség szolgái az igazságra? De hála az Istennek, hogy csak voltatok a bűn szolgái, de szívetek szerint engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelynek követésére adattatok! ( Rómaiakhoz írt levél 6. fejezet 16. vers)
Végső soron ki az életed Ura? A bűn? A bűntudat? Esetleg a mennyei Atya, Aki megáldja gyermekeit mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban?
Én úgy döntöttem, hogy a mennyei Atya iránti engedelmességre törekszem.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a bűn és a bűntudat okozta halált, erőtlenséget elvetted életemből Krisztus drága vére által. Kérlek téged, hogy töltsd be életemet a kegyelem Lelkének hatalmas erejével és áldásaival. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...