2024. május 3., péntek

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. Rómabeliekhez írt levél 12. fejezet 1-2. vers



A fenti szakaszban, Isten arra ösztönöz mindannyiunkat, hogy gondolkodásmódunkon és életvitelünkön változtassunk azáltal, hogy Isten iránti elkötelezettségünkkel teljesen átadjuk magunkat neki.

Ez a megújulás nem csupán külsőségekben vagy időszakos változásokban nyilvánul meg, hanem valódi, gyökeres fordulatot jelent az élet minden területén. Isten azt kéri tőled, hogy lényed minden részével, testeddel és lelkeddel szolgáld Őt. Amikor testünket „élő és szent áldozatul” ajánlod fel, azt jelenti, hogy minden cselekedeteddel, gondolatoddal és döntéseddel az Ő dicsőségét keresd.

De hogyan is kezdhetsz el nem a világ szerint élni, és hogyan újíthatod meg az értelmedet, gondolkodásodat? Mindenekelőtt az által, hogy Isten Igéjét olvasod, elmélkedsz rajta, és engeded, hogy az alakítson és formáljon téged. Az Ige ereje által képes lehetsz felismerni és elutasítani a világ kínálta csábításokat. Az is fontos, hogy időt tölts imádságban, kéréssel és hálaadással, megnyitva szívedet Isten felé.

Egy másik lényeges elem a közösség. Olyan hívő emberek társasága, akik szintén törekednek az Úr akaratának megélésére, nélkülözhetetlen a hited megerősítéséhez. Ők bátoríthatnak, taníthatnak, és segíthetnek neked abban, hogy helyesen ítélj meg minden helyzetet. Fontos, hogy nem olyan emberekről van szó, akik úgy tesznek mintha törekednének a fentiekre, hanem olyanokról, akik őszintén és hitelesen törekszenek erre. Ez a célja a gyülekezetbe járásnak: épülni az Isten újjászületett gyermekei által és eszköz lenni abban, hogy Isten másokat építsen rajtad keresztül.
Ha megújul az értelmed, világosan látod majd, mi az Isten akarata, mi az ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. Erre a megértésre törekszünk, hogy életünk az ő terve szerint alakuljon, és megélhessük azt a békét és örömöt, melyet csak Ő adhat.
Isten áldása és békéje kísérjen téged minden nap.


IMA: Istenem, tudom, hogy a megújulás az nem beszédben, hanem cselekedetekben áll. Segíts nekem olyan módon változtatni szokásaimon, környezetemen, hogy az építő legyen a gondolkodásmódomra és életvitelemre nézve. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A jóval győzni fogsz

Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére." Ne győzzön le tég...