2024. július 15., hétfő

Isten megtérésre ösztönző jósága és türelme

Vagy talán semmibe veszed Isten gazdagon áradó jóságát, elnézését és nagy türelmét? Nem veszed észre, hogy jóságával arra az elhatározásra akar vezetni, hogy megváltoztasd a gondolkodásodat és az egész életed? Római levél 2. fejezet 4. vers (Egyszerű fordítás)



Amikor elgondolkodsz Isten gazdagon áradó jóságáról, elnézéséről és nagy türelméről, vajon észreveszed-e, hogy mindezt érted teszi? Isten nem csupán egy távoli, hideg igazságszolgáltató, hanem egy szerető Atya, aki türelemmel és irgalommal vár téged. Az Ő jósága nem pusztán arra szolgál, hogy kellemesebb legyen az életed, hanem arra hív, hogy megváltoztasd a gondolkodásodat és az életedet. Az Ő szeretete és jósága egy meghívás, egy lehetőség, hogy újraértékeld az eddigi utadat, és elindulj az Ő irányába.

Képzeld el, ahogy Isten nap mint nap figyeli lépteidet, látja a hibáidat és gyengeségeidet, de mindezek ellenére szeretetteljesen és türelmesen várja, hogy visszatérj hozzá. Éppen ezért mutat oly sok türelmet irántad. Az Ő jósága nem arra való, hogy kihasználjuk, hanem hogy ösztönözzön minket. Isten azért mutat kegyelmet és irgalmat, mert azt akarja, hogy ráébredjünk bűneinkre, és igazi bűnbánattal forduljunk hozzá.

Ne vedd hát semmibe Isten gazdagságát és türelmét. Ne hagyd, hogy elmenjen melletted az a csodálatos lehetőség, amit Ő kínál neked. Használd ki az időt, amit kaptál, és engedd, hogy Isten jósága vezéreljen téged a bűnbánat útján. Tudd, hogy minden egyes nap egy új lehetőség arra, hogy közelebb kerülj Istenhez, és hogy helyrehozd azt, ami esetleg elromlott az életedben.

Imádkozz, kérj bölcsességet és erőt a változáshoz. Bízz Isten jóságában és vezérlésében. Ma még vár rád az Isten, de vajon a holnap is megadatik neked? Engedd, hogy ez a jóság átformáljon téged, és hogy az életed valóban dicsőséget hozzon Isten nevének.

IMA: Istenem, ne engedd, hogy visszaéljek a Te drága kegyelmeddel, jóságoddal és türelmeddel hiszen Te mondod, hogy a Te kegyelmednek ideje is lejár egyszer. Segíts engem, hogy teljes szívemből Hozzád térjek és átadjam életem a Te jóságos, kegyelmes kezedbe, hogy átformálhasd azt a Te dicsőségedre. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...