2024. július 17., szerda

Isten nyomdokaiban áldás fakad

Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad. Legelők sarjadnak a pusztán, ujjongás övezi a halmokat. Nyájak lepik el a legelőket, a völgyeket gabona borítja, ujjonganak és énekelnek.
65. Zsoltár 12-14. vers



A fenti zsoltárban mély hálát és örömöt találhatsz, amikor megállsz, hogy szemléld Isten jóságát és gondoskodását. Az év minden egyes napján Isten kegyelme és áldásai vesznek körül, melyekkel betölti életednek minden szegletét. Az Ő irgalma és szeretete olyan gyümölcsözően árad, akárcsak a termékeny földek bőséges termése.

Isten megkoronázza az évet javaival, emlékeztetve arra, hogy minden jó adomány és minden tökéletes ajándék fentről, a világosság Atyjától származik (Jakab 1:17). Nyomaiban ott a bőség, a természet látható jelei során is felismerhető, hogy Isten kezében van minden.

Az elhagyatott puszták virágba borulnak, emlékeztetve arra, hogy ahol Isten jelenléte megjelenik, ott nem marad szárazság és sivárság. Az ő szeretete és kegyelme új életet ad, betölti a szíveket örömmel és reménnyel. Az élet minden területén érezhető a teremtő gondoskodása. Az ujjongó halmok és a legelőkön nyugodtan legelő juhok képe isteni békességet és biztonságot tükröznek.

Gondolkodj el azon, hogy mennyi mindennel áldott meg Isten téged is ebben az évben. A völgyeket borító gabona a bő termést, a gondoskodó szeretetet és az emberek közötti összetartást jelképezi. Minden ének, minden vidámság arra hív, hogy te is csatlakozz az ünnepléshez, hogy szívedből fakadó hálával és énekkel dicsérd az Urat.

Bízz Benne, és az ő nyomdokain járva engedd, hogy életedben, lelkedben is bőség fakadjon.

Hagyd el minden aggodalmadat és félelmedet, engedd, hogy Isten áldásai és jósága töltsék be szívedet és életedet.

IMA: Istenem, életem minden napján szeretnék emlékezni arra, hogy minden jó, minden áldás Belőled fakad. Krisztus nevében dicsőitelek minden áldásodért. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...