2018. június 26., kedd

Az imádkozó házaspár hatalma...


Igazán mondom nektek: ha közületek ketten itt a földön egyetértenek mindabban, amit kérnek, megadja nekik az én mennyei Atyám.
Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, mindig ott vagyok közöttük.”
Máté 18:19-20

Az egyik legjobb módszer arra, hogy a házasságod növekvő és áldásokkal teljes legyen, ha együtt imádkozol, egy akarattal a házastársaddal.
A görög eredetit nézve. az "egyetértés" kifejezést, úgy tudnánk pontosan visszaadni, ha közületek ketten "szimfóniában" vannak. Zenei téren a szimfónia azt jelenti, amikor több hangszer szólal meg egyszerre úgy, hogy tökéletes harmóniában vannak.
Krisztus azt mondja, ha két ember ilyen szinkronban van egymással és Istennel, megadatik nekik amit kérnek, és Krisztus is jelen lesz közöttük.
Ezt az ígéretet csak ketten egységben tudják beteljesíteni hit által a házasságban, hárman vagy többen egy gyülekezetben.
Pontosan azért, mert Isten nem szeretné, ha egyedül lennénk.
Isten szeretné ha egységben lennénk a családunkban, gyülekezetünkben, megosztva másokkal a hitünket. Amikor elszigetelődünk akkor bátortalanokká válunk, de amikor egységben vagyunk feleségünkkel, közösségünk tagjaival, Isten hatalma megnyilvánul életünkben.
A közös imádkozás hozzájárul érzelmi egészségetekhez, legyőzi az aggodalmat, félelmet. Tudtad, hogy a házasság egyik legnagyobb rombolója napjainkban a stressz?
A stressz leszív minket érzelmileg és elveszi az erőnket amivel kifejezhetnénk szeretetünket társunk iránt.
Emiatt gyakran kerülhetünk vitába házastársunkkal.
Ha aggódtál bármiért is, írd fel az imalistádra mától. Tudasd Istennel az aggodalmaidat és bízd Rá őket.
Ezáltal betölt téged a békességével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...