2018. június 27., szerda

Egy szívvel, egy lélekkel...


A békességes tűrésnek és vigasztalásnak Istene pedig adja néktek, hogy ugyanazon indulat legyen bennetek egymás iránt Krisztus Jézus szerint:
Hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek az Istent és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyját.
Római levél 15.5-6

Egy szülő szereti, ha a gyermekei együtt munkálkodnak még annak ellenére, hogy mindegyik különböző. A mennyei Atya még inkább örül annak, ha gyermekei egységben vannak.
Ha Isten családjába tartozunk, félre kell tennünk a nézetkülönbségeinket, mert Isten komolyan gondolja az egységet, és a világon egyre több ember elméjét világosítja meg az Isten ezzel kapcsolatosan.
Krisztus maga is imádkozott azért, hogy az övéi egységben legyenek. (János evangéliuma 17. fejezet)
Az imádsága meghallgatásra talált. Ma, Isten családjában vannak emberek minden kultúrából, népből, háttérből.
Ha szeretjük Krisztust és szeretnénk, ha minél többen Hozzá jöjjenek, akkor egységben van az erőnk.
Krisztus testébe tagolódtunk be mindannyian amikor Szentlélek által újjászülettünk, ezért egységben fogjuk megtapasztalni isten erejét ,csodáit, munkáját, Szentlelkének kiáradását.
Egységben fogjuk meglátni ahogyan a népek az Úrhoz térnek, azért mert félretettük a különbözőségeinket és hajlandóak voltunk Isten gyülekezetébe betagolódni úgy, ahogyan azt Isten eltervezte rólunk.
Ima: Atyám, köszönjük, hogy egységre hívtál minket. Segíts, hogy minden újjászületett gyermeked egységben legyen Szentlelked által. Segíts letennünk minden olyan dolgot, ami akadályozza az egységünket Veled és egymással. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...