2018. június 28., csütörtök

Te vagy az az ember!



És monda Nátán Dávidnak: Te vagy az az ember!
2 Sámuel 12: 7 a)

Ha szeretnéd, hogy az életed felfele íveljen, akkor tudd meg, hogy van egy ember akit Isten szeretne felhasználni, vezetni Isten ennek érdekében. Tudod ki az? Te magad.
Először is ne csak megállapításokat tégy.
" Nem jó a kapcsolatom Istennel, meggyengült a lelki életem, nincs anyagi egyensúly az életemben stb. stb.
Ezek megállapítások, ami után a legtöbb ember felsóhajt majd elmond egy kegyesnek látszó betanult szólamot.
Legyen ahogy az Úr akarja, majd segítsen, cselekedjen az Úr.
Másodszor, ne a környezetedben keresd a bűnbakot.
Lehet hibáztatni a szüleidet, a kormányt, a munkatársad, a főnököd, a feleséged, a férjed, a gyerekeid a helyzetedért, de te vagy az az ember aki változtathatsz.
Tudom, hogy sokak szerint a világnak kellene olyan módon változni, hogy tökéletesen hozzánk illeszkedő legyen, de nem fog, és ha változna is, 7 milliárd embernek nem lesz egyszerre megfelelő a körülmény.
Nekünk kell felvállalnunk a felelősséget azért, hogy az életünk megváltozhasson.
Dávid király házasságot tört, visszaélt a hatalmával, de nem okolta Betsabét. Miért fürdött pont akkor, pont ott? Miért pont meztelenül. Elismerte, hogy az ő felelőssége az, hogy bűnbe esett. Ezt hívják őszinte bűnbánatnak.
Ki a hibás ha nem tudjuk jól beosztani a pénzt, nincs szeretetünk vagy elveszítjük a türelmünket, esetleg lemaradunk álmaink munkalehetőségéről?
Te vagy az az ember.
Harmadszor cselekedjünk.
Isten szeretne velünk együtt munkálkodni, de nem helyettünk.
Dávid cselekedett, bevallotta bűnét, és ezt a cselekvést Isten élettel jutalmazta. A következményeket ugyan viselte, de Isten áldása újra jelen volt életén és az élete felfele kezdett ívelni.
Mi az amit tenned kell ma a változás érdekében?
Bölcsebb pénzbeosztás? Önképzés, hogy jobb munkahelyre, jövedelemre tegyél szert? Lemondani a mai teendőidet és időt tölteni Istennel, hogy újra erőre kapj lelkileg?
Bármi is az, tedd meg, és Isten ott lesz veled, hogy megáldja törekvéseidet. Mert te vagy az az ember akit Isten meg akar áldani gyógyulással, szabadulással, élettel.
Tencut Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az önuralom védelmet ad

Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma. Példabeszédek könyve 25. fejezet 18. vers Az...