2018. június 29., péntek

Mennyire szeretem az utasításait?



Lásd mennyire szeretem utasításaidat! Uram, tartsd meg életemet kegyelmesen!
119. Zsoltár 159. vers

Kétféle ember létezik Isten utasításai iránti hozzáállást nézve.
Az első kategória, aki Istent ellenségnek látja, mert elhitte a gonosz hazugságait.
Rendszerint az ilyen ember testi ember, vagyis nem ragadta meg Isten ingyen kegyelmét és nem békült meg Krisztus által az Atyával. Csak nyűgnek látja az Isten utasításait. Úgy gondolja, hogy ő jobban tudja mi a jó neki, mint maga Isten.
Ezek az emberek nagyon is jelen vannak a keresztény gyülekezetekben is. Vallják ők is azt, hogy Isten követői, de mivel Istent nem ismerik, csakis a gonosz hazugságai alapján ítélik meg Isten dolgait. A kegyességnek a látszata meglehet az ilyen embereknél is, de az ereje semmiképpen. Tudna emberi rendelésekhez, szokásokhoz alkalmazkodni és erre nagyon is büszkék, de amikor valós erőt kellene tanúsítani, amikor lelki harcokat kellene vívni, rendszerint egy gyenge fuvallattól is földre kerülnek. Hangosan, szinte ordibálva Hallelujáznak, nagy beleéléssel dicsőítenek, de mivel csak érzelmi fellángolás vezérli őket, a kísértésekben mindig elesnek. Ez nem csoda, hiszen testi ember nem értheti meg az Isten nagyságos dolgait. A testi ember nem értékeli az Isten szeretetét, mert lázad Isten ellen.
A második kategóriába tartozik az az ember, aki a zsoltáríróhoz hasonlít.
Bűnbánatra jutott ember, aki megvallotta és letette bűneit, majd engedte, hogy Krisztus vére által eltöröltessenek.
Megérti az Isten tervét, rendeléseit, éppen ezért tisztában van azzal, hogy Isten rendelései védőkorlátok,melyek védik életünket a végzetes lépésektől.
Megérti az Isten tervét, rendeléseit, éppen ezért tisztában van azzal, hogy Isten rendelései védőkorlátok,melyek védik életünket a végzetes lépésektől.
Újjászületett ember, tehát Isten természetéből részesült. Ezért vágyik arra, hogy mindenben hasonlóvá váljon Krisztushoz.
Azt szereti amit Isten szeret, és elszomorítja ami Istent is elszomorítja.
Jézus Krisztusban él, jár, ezért tartatik meg élete Isten kegyelmében.
Mi vajon melyik csoportba tartozunk? Életbevágó kérdés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...