2018. július 8., vasárnap

Az öröm erőt ad!


A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja. (Új fordítású Biblia)
Példabeszédek 17:22

Kedves olvasóm! Tudtad, hogy Istennek van humorérzéke? Sőt, Ő teremtette a humorérzéket is. A Bibliában pedig arra buzdít minket Isten, hogy örüljünk neki és Benne, mert ez erőt ad nekünk.
Fanny Crosby csecsemő korában vakult meg, amikor egy orvos rossz gyógyszert alkalmazott. Anyja szomorúan gondolt arra, hogy kisleánya csak a sötétség világát fogja megismerni. Fanny benső örömmel rendelkezett, amely teljesen kárpótolta vakságáért. Krisztus szeretete töltötte be életét. Nyolcéves korában ezt írta: “Milyen boldog vagyok, bár semmit sem látok... Milyen sokan nem élvezik azokat az áldásokat, amelyekben én gyönyörködöm. Nem tudok sírni és sóhajtozni azért, mert vak vagyok.” Gyakran mondta: “Ne sajnálkozzatok rajtam – én vagyok a legboldogabb a világon.” Egy vak metodista lelkészhez ment feleségül. Gyermekük csecsemőkorában meghalt. Fanny minden fájdalmát és győzelmét énekeibe öntötte. Amikor írt, először térden állva imádkozott, aztán a szavak önkéntelenül áradtak belőle. Élete folyamán ezer és ezer éneket szerzett, amelyeket azóta is énekelnek az egész világon. A vak, örvendező asszony egy kis Újszövetséget tartott a kezében, amikor a nyilvánosság előtt beszélt: “Ez ad erőt a feladathoz” – mondta. Teljesen elfogadta vakságát, és soha nem kívánt látni, mert először Megváltója arcát akarta megpillantani. Mielőtt meghalt, kilencvenöt éves korában, a következő verset írta a szomszédságában élő szülőknek, akik éppen akkor veszítették el gyermeküket: “Egy napon elérkeztek a folyó partjára, és rátaláltok arra, akit elveszítettetek. Szeretteink várnak az élet fájánál, amikor megérkeztek, hogy velük örvendezzetek egy drága napon, nemsokára.” A szeretett énekszerzőt a Connecticut állambeli Bridgeportban temették el. Sírkövére egyszerűen ezt vésték: Fanny Néni és aláírásként: Ami tőle telt, azt tette.
Bizonyára neked megvannak a magad kifogásai, hogy miért vagy megsavanyodott keresztény.
Talán olyan közösségben nőttél fel, ahol szabályosan tiltották, hogy felszabadultan örülj, sőt beléd nevelték, hogy csak mogorva és savanyú arckifejezéssel tudod a leghitelesebben képviselni az Istent. Ha így volt, van, ne csodálkozz azon, hogy teljesen erőtlen vagy.
A világ gyermekei önfeledten örülnek annak, hogy a vesztükbe rohannak. Ez az öröm értelmetlen és balga.
Mi viszont önfeledten örüljünk annak, hogy az Atya megbékített önmagával minket, hogy az Ő gyermekei vagyunk a Szentlélek által és az Ő örökösei. Vagy te még mindig lázadsz Isten ellen? Ideje megbékülnöd vele és rá fogsz találni te is az erőt adó, éltető, igazi boldogságra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...