2018. július 9., hétfő

Járj hitben és minden nap várd a csodát



Mert hit nélkül nem lehet Isten tetszését elnyerni. Aki Istenhez közeledni akar, annak hinnie kell abban, hogy Isten létezik. Sőt, abban is, hogy Isten megjutalmazza azokat, akik keresik őt. Zsidókhoz írt levél 11:6 ( Egyszerű Fordítás)

Imádkoztál már úgy, hogy közben nem is volt semmi valós elvárásod Isten felé? Nem is hitted azt, hogy tényleg segíthet, válaszolhat? Esetleg kértél valamit, aztán abbahagytad a könyörgést, meg is feledkeztél róla és így nem is vetted észre talán, hogy Isten teljesítette kérésedet?
Szomorú igazság, de sok keresztény csak azért szokott imádkozni, mert szereti hallgatni a saját hangját.
Esetleg azért imádkozunk mert kötelességként tekintünk rá.
Ezek mind helytelen motivációk.
Amikor a Mindenható Istennel kezdesz kommunikálni hit által, igenis legyenek nagy "elvárásaid."
Úgy tekints ígéreteire, mint amelyek bármikor megmutatkozhatnak életedben.
Amikor hittel teljesen és gyermeki izgatottsággal közeledünk mennyei Atyánkhoz, akkor fogja ránk árasztani Isten áldásait.
Talán egyáltalán nem úgy tűnik jelenleg, de számodra lehet ez az év az áldások és a csodák éve.
Ehhez természetesen el kell hagynod a biztonságos kis komfortzónád, és engedni, hogy az Istenben vetett hited és reménységed legyen a meghatározó. Isten csak azokat jutalmazza meg, akik hittel teljesen és őszintén keresik Őt.
Ez az egyik legnagyobb gond. Aki nem Istenért magáért keresi Istent, hanem az áldásaira pályázik, az üres kézzel fog távozni, mert áldásokat csak az fog kapni, aki rádöbben, hogy Isten jelenléte maga az áldás az életünkben.
Isten készen áll megengedni áldásainak csapjait és rád zúdítani minden folyamát, a kérdés, hogy te készen állsz-e? Én készen állok-e a fogadására? Isten tegyen késszé minket erre!


Ima: Köszönöm Atyám, hogy ma is gazdagítottál a Te beszédeddel. Segíts, hogy felkészülhessek a te áldásaidnak fogadására. Segíts, hogy ne a láthatókra nézzek, elveszítve a hitemet.
Segíts hittel ráállni az ígéreteidre. Segíts, hogy növekedjek az irántad való szeretetben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...