2018. július 10., kedd

Az üdvösséged alapja Krisztus!



Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz.
Apostolok Cselekedetei 16:31

A jerikói vak meggyógyításáról szóló festményt vizsgálta egy festőművész és egy költő. A festőművész ezt kérdezte: “Mit látsz legkiemelkedőbbnek ezen a képen?” A költő így válaszolt: “Minden tökéletes, Krisztus alakja, az emberek csoportjai, az emberek arckifejezései, és így tovább.” A művész azonban máshol találta a festmény legkifejezőbb pontját: “Látod ott azt az eldobott botot?” “Igen, de az mit jelent? “Nos, azokon a lépcsőkön ült a vak ember, bottal a kezében. Amikor azonban meghallotta, hogy Krisztus megy arrafelé, bizonyos volt benne, hogy meggyógyítja őt, ezért otthagyhatja a botját, mert úgysem lesz rá tovább szükség. Odasietett az Úrhoz, mintha már látott volna. Úgy-e, milyen csodálatos kifejeződése ez a hit általi bizalomnak?
Miért fognak sokan kimaradni az Isten országából?
Először is azért, mert tudatosan újra és újra földi életük során úgy döntenek, hogy lázadnak Isten ellen. Nem szeretik az Istent és erről bátran vallást tesznek. Talán te is hallottál hasonló vakmerő mondatokat: " Jobb lesz nekem a pokolban, mert ott több lesz az ismerős... Majd kártyázgatunk, szórakozunk ott, meg lehet azt is szokni..."
Döbbenetes, de vannak emberek akik annyira gyűlölik Istent, hogy inkább a pokolban töltik az örökkévalóságot, mintsem Isten jelenlétében.
Másodszor azért, mert emberek a saját mércéjük szerint erkölcsös életet élnek és emiatt úgy gondolják, hogy ők elég jók az üdvözüléshez Krisztus nélkül is.
Mit fognak az ön igazult emberek tenni Krisztus előtt állva? Csodálkozva kérdezgetik majd: " Nem a te nevedben prófétáltunk, gyógyítottunk, űztünk ördögöket?" Krisztus azonban azt mondja majd nekik: "Nem ismerlek titeket!"
Az erkölcsösséged elegendő arra, hogy díszpolgárrá avassanak talán, de Isten előtt nagyon kevés az üdvösséghez. Semmit nem tehetünk ami annyira lenyűgözné Istent, hogy Krisztus nélkül örök életet adjon nekünk.
Krisztus az út a számunkra. Testet öltött, bűntelenül élt, hogy nekünk ajándékozza az Ő igazságát, és meghalt a kereszten a mi bűneinkért, hogy kifizesse az értük járó zsoldot: a halált.
Hiszed ezt kedves olvasóm? Akkor mire vársz? Mi a te "botod"? Mi az amit még nem tudsz eldobni, mert nem vagy elég bátor, hogy rábízd magad teljesen a Krisztus kegyelmére?
Végy bátorságot Isten lelke által, dobd el ami akadályoz, higgy az Úr Jézus Krisztusban és új életed lesz itt a földön és Isten öröksége a tied lesz majd az örökkévalóságban.
Ha azonban téged nem indít meg, hogy odaadta az Atya az egyetlen Fiát azért, hogy megmenekülj, ha "letaposod a kezet amelyik érted nyúlt" akkor a pokol túl enyhe büntetés a számodra. Tencut Zoltán

Ima: Atyám, köszönöm nagy áldozatot amivel kifejezted szereteted irántam. Bocsáss meg, hogy életem során annyit lázadtam ellened és annyiszor figyelmen kívül hagytam szereteted. Tudom, hogy csakis Krisztus igazsága által van üdvösségem, csakis Benne van kegyelem az én életem számára is. Segíts Szentlelked által Benne maradni Atyám, a Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...