2018. október 27., szombat

JÓSÁG ÉS SZERETET!

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben.
23. Zsoltár 6. vers

Mit szólnál, ha Isten jósága és szeretete bekopogna az életed ajtaján, és elmondanák, hogy Isten küldte őket, hogy kísérjenek életed minden napján?
Talán nem is lennél annyira nyitott? Arra hivatkoznál, hogy az élet már jó néhány leckét tanított neked a bizalommal kapcsolatosan.
Talán megtanultad, hogy a romlottság és a félelem is ott leselkednek rád, valamelyik "fa mögül".
Talán már sejted, hogy ha sikerült is kiutasítanod az életedből a romlottságot és a félelmet, amennyiben nem adsz teret Isten jóságának, újra vissza fog térni ez a romlott páros az életedbe.
Azt tanácsolom neked, kedves olvasóm, hogy nyisd meg teljesen az életed ajtaját Isten jósága és szeretete előtt, majd ha beengedted őket, zárd be jól az ajtót utánuk.
Innentől kezdve, ha elbotlasz, elesel, Isten kegyelme ott lesz, hogy felemeljen és bekötözze sebeidet.
Az Isten kegyelme emlékeztet arra, hogy ha Isten gyermeke vagy, akkor Ő szeret téged, a múltban elkövetett tengernyi bűnöd ellenére is. Hiszen eltörölte azokat és újjá tett téged a Szentlélek által.
Ha próbával, nehézséggel találkozol, Isten jósága ott lesz veled, hogy minden értékes tanulságot magadévá tehess.
Engedd tehát, hogy Isten jósága és szeretete, kegyelme kísérjenek életed minden napján. Így a kapcsolatod Istennel egyre erősebb lesz. Kövesd őket az örömteli pillanatokban, és a szívet szaggató próbákban is.
Ha így cselekszel, az életed utolsó lélegzetvételénél is ott lesz a két hűséges kísérőd: Isten jósága és szeretete. Ők fognak, téged elkísérni mennyei otthonodba, ahol a mennyei Atyával, az Ő jóságával és szeretetével élhetsz örökké. Dicsőség Istennek!


IMA: Istenem, csodálatos vagy. Köszönöm, hogy kísérni szeretnél életem minden napján. Segíts befejezni az ellened való lázadást, segíts akaratodhoz igazodni, a Te Lelked vezetésére figyelni, hogy a Te jóságod és szereteted kísérhessenek életem minden napján.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...