2018. október 1., hétfő

KRISZTUS MEGFORDULT!

Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?"
Márk evangéliuma 5. rész 30. vers


Jézus Krisztus úton volt valahova, miközben az Őt követő tömegben volt valaki, aki megszegte a mózesi törvényt.
Egy vérfolyásos asszony, aki a mózesi törvény szerint, tisztátalannak számított, vagyis tilos volt tömegben tartózkodnia.
Ez az asszony már 12 éve szenvedett emiatt a betegség miatt.
Ez az asszony, odalopakodott Krisztus háta mögé, majd elérte a Krisztus ruhájának szélét, és abban a pillanatban a saját bőrén tapasztalta meg Isten csodálatos, dicsőséges hatalmát, hiszen azonnal meggyógyult.
Krisztus háta mögött tapasztalta meg Isten csodálatos hatalmát.
A Márk evangéliuma 5. részének 30. versében pedig az egyik legmélyebb igazságot olvashatjuk:
" a sokaságban megfordulva így szólt..."
Krisztus meg akarta "találni" az asszonyt.
Tudod, hogy ez az asszony miért rejtőzködött Krisztus elől? Mert meg volt győződve, hogy Krisztus dühös lenne rá, elutasítaná, a mózesi törvényekhez híven bánna vele.
Hány keresztény van ma, akik nem akarnak Krisztushoz közeledni, a gyülekezetükbe visszatérni, vagy az Isten jelenlétébe visszatérni, mert meg vannak győződve arról, hogy csak elutasításban lesz részük.
Pedig éppen ennek az ellenkezője az igaz. Isten kegyelme, és a te apró, pici hited miatt, Isten szeretné kifejezni irántad érzett elfogadását és jó tetszését.
Csak térj vissza Hozzá. Érintsd meg Őt ma imádságban.


IMA: Atyám, köszönöm, hogy Krisztus értem is szenvedett. Köszönöm, hogy elvette a lelkem halálos betegségét. Segíts megragadnom a Te kegyelmed, elfogadásod, és az új életet hit által. Segíts közelednem ma Hozzád. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...