2018. december 7., péntek

A BÖLCSEK MEGVÁLTÓJA!

Jézus a júdeai Betlehem városában született Heródes király uralkodása idején. Ekkor bölcsek érkeztek keletről Jeruzsálembe,
és azt kérdezték: „Hol van a zsidók királya, aki most született? Láttuk a csillagát keleten, és azért jöttünk, hogy imádjuk őt.”
Máté evangéliuma 2. fejezet 1-2. vers

Máté nem említi a pásztorok történetét, akik meglátogatták Jézust a jászolban.
Az ő figyelme a messze földről érkezett idegeneken volt, akik napkeletről érkeztek, hogy dicsőítsék Jézust.
Máté tehát az evangéliumának elején és a végén is úgy mutatja be Krisztust, mint az egész világ megváltóját és nemcsak úgy, mint a zsidó nemzet megváltóját.
Az elsők között a napkeleti bölcsek vagy csillagászok látogatták meg Krisztust, feltelhetően Babilon vidékéről, akik nem zsidók voltak, hanem pogányok.
A zsidó törvények szerint tisztátalanok.
A Máté evangéliumának a végén pedig Krisztus szavait idézi Máté:
" Nekem adatott minden hatalom Mennyen és földön. Elmenve tegyetek tanítványokká minden népeket..."
Ez tehát nemcsak azt jelenti, hogy a pogányok számára is megnyílt az út Krisztushoz, hanem bizonyítékul is szolgált arra nézve, hogy Krisztus volt a Messiás, a megváltó.
Hiszen a prófécia szerint a népek és a nemzetek Hozzá fognak fordulni, mint a mindenség fejedelméhez.
Például az Ézsaiás 60:3-ban: "Világosságodhoz népek jönnek, és királyok a rád ragyogó fényhez."
Tehát Máté bebizonyította, hogy Jézus a Krisztus, az ígéretek beteljesítője nemcsak Izrael számára, hanem minden nép számára!


IMA: Istenünk légy áldott, hogy a mi Istenünk is vagy és minden népből kedves előtted aki a Te nevedet féli és a Te parancsolataidat megtartja. Köszönjük Krisztust, aki az életünk. Segíts, hogy az Ő élete teljesedjen ki bennünk. Így a mi életünkben is világos bizonyítékát adja annak, hogy Ő a világ Megváltója. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...