2018. december 1., szombat

ISTEN SZERETETE ELÉG!

De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett,
minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! -
Efézusiakhoz írt levél 2. rész 4-5. vers


Az életünket Isten alkotta és a működéséről is Ő tud a legtöbbet. Az életünk üzemanyaga a szeretet, tehát maga Isten.
Ő mindent megadott nekünk ami az élethez és kegyességhez szükséges.
Ha az Ő szavát követnénk, akkor nem jutnánk válságba a házasságunkat nézve. Egy hölggyel beszélgettem, aki önmagát nagyon jó kereszténynek tartja, de amikor beszéltem neki a bibliai igazságról, miszerint alá kell vetnie magát a férje tekintélyének, az arca eltorzult és indulatosan közölte velem, hogy erre sohasem hajlandó.
Nem itt a gond velünk is? Sokat beszélünk talán sokszor a szeretetről, de sokszor nem az Istenre gondolunk, aki maga a színtiszta szeretet?
Inkább elhisszük a magazinok, média, különböző életmód portálok hazugságait.
Élhetünk úgy is, hogy az életünkbe szeretet helyett, "gyűlöletet, önzést" tankolunk, de hamar tapasztalni fogjuk, hogy ez lassan, de biztosan tönkre fog tenni minket.
Isten végtelenül gazdag volt irgalomban, mert életre keltett minket, akik az Ő gyermekei vagyunk.
A vétkeinket elvette, és új szívet adott nekünk, mert a "rossz" üzemanyag teljesen tönkretette azt.
Ne hidd el a Sátán szépen becsomagolt "életmódtanácsait."
Nem vagy bátor ha önző módon letaposol embereket, nem bátorság elmenekülni a problémák elől amiket te okoztál magadnak az engedetlenséged által.
Engedd ma, hogy Isten szeretete legyőzzön. Engedd, hogy Isten a kemény, büszke, lázadó énedet földhöz csapja, a porba sújtsa, hogy az Ő szeretete uralkodjon benned.
Akkor te is irgalommal teljes leszel az elveszettek felé, és nem sajnálsz majd áldozatot hozni azért, hogy Krisztus szeretete ragyogjon fel a környezetedben.
Vannak emberek, akiknek te vagy az egyetlen Biblia amit valaha olvasni fognak. Nagy lehetőség, egyben nagy felelősség is.


IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. Nem az ajándékaidra van szükségünk, hanem Rád. Taníts minket Szentlelked által a szeretet útján járni és nem látszat kereszténységet, látszat szeretetet követni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...