2019. január 15., kedd

A FELÜLRŐL VALÓ BÖLCSESSÉG... 2. RÉSZ

A Mennyből, vagyis Istentől származó bölcsesség elsősorban tiszta, azután békeszerető...
Jakab apostol levele 3. rész 17. vers ( Egyszerű Fordítás)


Nagyon fontos, hogy a békeszeretetnek is a tisztaság az alapja.
Egy olyan világban ahol a tolerancia és a kompromisszum a divatos, sokszor van félreértelmezve a békeszeretet.
Isten arra hív minket, hogy amikor az Ő igazságáról van szó, akkor ne alkudjunk meg a "békesség" kedvéért. Ha ugyanis Isten szavát, akaratát dobjuk félre a békesség kedvéért, akkor nem felülről való bölcsesség birtokában cselekszünk, hanem ördögi megalkuvás lesz a motivációnk.
Szomorú, hogy az egónk harcaiban, sokszor megteszünk mindent a győzelemért. Holott itt kellene engedni, itt kellene hallgatni, itt kellene elszenvedni inkább a veszteséget. Ebből áldás lenne. Ez felülről való bölcsességről tanúskodna.
A mi igazságunkért nem szabad kardoskodnunk.
Ha viszont Isten igazságáról van szó, ahhoz ragaszkodnunk kell, harcolnunk kell ezért, mint egy oroszlán. Akkor fog megdicsőülni bennünk, általunk Isten.


IMA: Istenem, kérlek téged, add nekem a felülről való bölcsességedet! Szeretném mindenek előtt a Te tisztaságodban, beszédedben gyönyörködni. Szeretnék bátor lenni és nemcsak bátornak látszani. Szeretnék alázatos lenni és nemcsak annak látszani. Segíts lemondani a magam igazáról, a magam harcairól, és a Te harcosoddá válni. A Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...