2019. február 11., hétfő

A SZENTLÉLEK NEVEI!

Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
Ézsaiás könyve 61. rész 1. rész

A legjobb módja annak, hogy megértsük a Szentlélekről szóló tanítást, hogy megvizsgáljuk az Ő neveit.
Először is nagyon sok olyan neve van a Szentléleknek, amelyek által megértjük az Atyával való kapcsolatát.
Hadd soroljak fel most néhányat:
" Isten Lelke" (1 Mózes 1:2), az Úr Lelke (Lukács 4:18), " a mi Istenünk Lelke" (1 Korintus 6:11), "Uramnak, az Úrnak Lelke" (Ézsaiás 61:1).
Máté 10:20-ban Krisztus "Atyátok Lelkeként szólítja meg, Pál apostol pedig, 2 Korintus 3:3-ban az élő Isten Lelkének nevezi.
" Az én Lelkem", mondja Isten az 1 Mózes 6:3-ban, a zsoltáríró azt mondja a 139. Zsoltár 7. versében: " Hova menjek Lelked elől?"
Ezek mind leíró nevei a Szentléleknek, amelyek leírják az Atyával való kapcsolatát.
A második csoportba tartoznak azon nevei, melyek leírják a Fiúval való kapcsolatát.
( Róma 8:9) "De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé."
A "Lelke" szó alatt, a Szentlélekre utal a Szentírás.
Filippi 1:19-ben, Pál apostol, Jézus Krisztus Lelkéről beszél, a Galata 4:6-ban azt mondja: Isten elküldötte Fiának Lelkét a mi szívünkbe...
Olyan szomorú, hogy van az emberek egy csoportja, akik abból csinálnak teológiai eszmefuttatást, hogy Szentlélek vagy Szent Szellem az Atya és a Fiú Lelkének helyes megnevezése.
Az igazság az, hogy a két szó ugyanazt jelenti. Ugyanarra a személyre gondolunk mindkét esetben.
Ne engedjük tehát, hogy a gonosz megosszon minket ilyen dolgokon.
Adjuk át magunkat a Szentlélek vezetésének, vigasztalásának, tanításának, tanácsainak és akkor az áldásai is velünk lesznek már a hét elején is.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy nem hagytál minket árván. Köszönjük, hogy Szentlelked által vigasztalsz, tanácsolsz, vezetsz, és formálsz a Te képmásodra.
Érints meg ma mindenkit Szentlelked által, aki olvassa ezt az üzenetet, hogy átformálódjon a Te gyermekeddé az újjászületés csodája által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...