2019. február 12., kedd

HA ISTEN VELÜNK, KI LEHET ELLENÜNK?

Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?
Rómaiakhoz írt levél 8. rész 31. vers


Ne bátortalanodj el a nehézségek és ellenállás láttán, amikortól elhatároztad, hogy Istennel jársz teljes odaadással.
A kedvtelenség sok embert fordított már el Isten követésétől, a csecsemőkorban levő hívők közül pedig sokakat vett rá, hogy visszaforduljanak oda ahonnan kijöttek Isten segítségével.
Izrael népe a sivataggal szembesülve annyira elbátortalanodott, hogy kész volt visszatérni az egyiptomi rabszolgaságba.
Isten maga is megenged nehézségeket gyermekei életében, hogy a próbák által megedződjön a hitük, a gonosz pedig viharokat fog szítani körülöttünk amint lehetősége nyílik rá.
Ne feledjük azonban, hogy Isten az Ő gyermekeinek oldalán áll, képes rendreutasítani vagy elpusztítani gyermekeinek ellenségeit akár egy pillanat alatt.
Ó milyen semmiség a Mindenható Isten előtt az ember vagy a gonosz haragja.
Amint megkötötted az újszövetséget Istennel és Isten veled, egy olyan várad, oltalmad lesz Isten, melynek elrejtettségében a föld vagy a pokol minden hatalma sem képes ártani neked.
Ha Isten nem tudna megmenteni, nem lenne Isten. Ha nem kelne védelmedre, nem tartaná meg szövetségét.
Tehát, Isten nem biztos, hogy meg fog kímélni a nehézségektől, próbáktól, üldözésektől, de oltalmat nyújt neked és nekem ezek közepette és átvezet minket rajtuk.
Ennek ellenére, minden ilyen nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek, ő általa, aki szeretett bennünket. (Róma 8:37, Egyszerű fordítás)
Sokkal kívánatosabb türelmes szenvedésben Krisztusért felül kerekedni, mintsem csatatéren, fegyverekkel győzni le üldözőinket.
Gondolj csak azokra, akik a nehézségek idején így törtek ki Isten dicsőítésébe:
" Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban." ( 46. Zsoltár 2. vers)
Ha az egész világ az oldaladon állna, akkor is lenne okod a félelemre.
Istent az oldalunkon tudni, végtelenül többet jelent ennél.
Krisztus, a mi megváltónk kész előttünk járni és győztessé tenni minket is. Nincs okunk félelemre amíg Krisztus mutatja az utat.
Ne fordulj vissza amikor látod a vértől és szenvedéstől áztatott lábnyomait!


IMA: Istenünk, köszönjük Krisztust aki végigjárta a kijelölt utat itt ezen a földön egészen a kereszthalálig. Mindvégig engedelmes volt, ezért győzött a halál felett. Tégy minket bátorrá Tebenned, hogy a ránk bízott küldetést, a nekünk kijelölt utat végig tudjuk járni Krisztus nyomdokaiban. Ne engedj megfutamodni minket. Szeretnénk mindvégig kitartani. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...