2019. február 13., szerda

Házasság hete sorozat 1. rész: Az ISTENI SZERETET!

Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.
1 Korintus 13. rész 7. vers ( Egyszerű Fordítás)


A szeretet az nem egy érzés, a szeretet elkötelezettséget jelent.
A mai társadalom újrafogalmazta a szeretet jelentőségét és egy olyan kósza érzéssé degradálta, amely jön és megy is rövid időn belül.
Mivel ezt a hazugságot nagyon sok házaspár is elhiszi, ezért rengeteg házasság úgy bontatik fel, hogy a felek arra hivatkoznak, hogy már nem érzik ugyanazt amit régebben.
Állj ellen a nagyon is aktuális kísértésnek, hogy a házasságodat csupán érzelmekre építsd.
Építsd a házasságodat az Isten sziklaszilárd szavára, légy teljesen elkötelezett a házastársad iránt, és meg fogod látni, hogy az érzelmeid követni fogják az általad diktált ritmust. A szomorú valóság ugyanis az, hogy az érzelmeink a cselekedeteinket követik.
Ha elkötelezetten teszünk azért, hogy kifejezzük szeretetünket házastársunk iránt, akkor a szeretet, szerelem növekedni fog, vagy újra kibimbózik, ha azonban dacból, egóból, sértettségből, haragból úgy döntünk, hogy nem szeretjük tovább a házastársunkat cselekedeteinkkel és elkötelezetten, a házasságunk zátonyra futásához járulunk hozzá.
Gondolkozzunk el rajta: Hogyan fejezzük ki nap, mint nap a házastársunk iránt érzett szeretetünket és maximális elköteleződésünket cselekedetek által?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te szeretted az egyházat, és életed is adtad érte. Hűségesen munkálkodsz ma is türelemmel, hittel, reménységgel, kitartással azon, hogy felkészítsd a menyasszonyod a nagy napra. Segíts nekünk is a Te szereteteddel élni és cselekedni. Elsősorban a családunkban, másodsorban pedig a környezetünkben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...