2019. március 20., szerda

A JÓ SZOKÁSOK NEKÜNK DOLGOZNAK!

Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük munkánkat, akkor időben aratunk majd!
Galátziabeliekhez írt levél 6. rész 9. vers ( Egyszerű Fordítás)





A szokásokon múlhat, hogy az életünk, a házasságunk milyen fordulatot vesz.
A jó szokások észrevétlenül nekünk dolgoznak. A rossz szokásaink viszont, ha nem vigyázunk, romba dönthetik házasságunkat, életünket.
Gondoskodó vagy a házastársaddal szemben? Odafigyelsz minden apró rezdülésére? Fontos neked, hogy boldognak, kiegyensúlyozottnak lásd a házastársad? Ha igen, akkor tedd tovább.
Ha kialakult az a rossz szokásod, hogy magadra figyelsz legtöbbször és emiatt folyton azon duzzogsz, hogy a házastársad miért nem azt teszi amit te szeretnél, vigyázz!
Ha szerelmes cetliket, üzeneteket, leveleket írsz, folytasd!
Apró befektetések ezek, amelyeknek csodálatosan nagy hozama van, amennyiben kitartóak vagyunk benne.
Ha ritkán fejezed ki a szereteted a házastársad iránt, mert úgy gondolod, hogy erre nincs szükség, vigyázz! Ez a rossz szokás a házasságod ellen dolgozik!
Tedd azt, amit még akkor tettél, amikor a kapcsolatotok, házasságotok elején voltatok. Amennyiben szerelmes és odaadó voltál a társaddal az elején.
Rengeteg férfi és rengeteg nő is "robotpilóta" üzemmódba éli a házasságát, ha azonban túl hosszú időn át van "robotpilóta" üzemmódban egy jármű, előbb-utóbb balesetet fog szenvedni.
Kitartóan tenni a megfelelő szokásokat, a házasságunk csodálatos erejévé válhat.
Kitartóan ragaszkodni és gyakorolni olyan szokásokat, amelyek rombolják a házasságunkat, tragédiához fog vezetni. Ez lelki törvényszerűség. Akár a gravitáció.
Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük munkánkat, akkor időben aratunk majd!
Ha a házastársammal teszek jót, önmagammal teszek jót, hiszen mi egyek vagyunk.


Gondolkozzunk el:
Melyek azok a jó szokások, amelyeket továbbra is gyakorolnunk kell a házasságunkban?
Melyek azok a rossz szokások, amelyek a házasságunkat gyengíti, leépíti, hogy elhagyhassam azokat?


IMA: Istenünk, a Te beszéded igazság. Szeretnénk úgy szeretni házastársunkat, mint önmagunkat, feltétel és önző érdekek nélkül. Bocsásd meg minden önzőségünket, keményfejűségüket, vakságunkat amelyek megnyilvánultak házasságunkban.
Ne engedj minket közömbösségbe süllyednünk. Krisztus nevében szeretnénk tevékeny módon kifejezni szeretetünket, jó szokásként, házastársunk iránt. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...