2019. március 23., szombat

ÜGYELJ UTADRA!

Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz.
Példabeszédek könyve 4. rész 26. vers



Van egy ősi legenda egy hercegről, akinek görbe volt a háta. Mivel nagyon büszke volt, ezért szellemileg sokat szenvedett. Egy napon ezt mondta legjobb szobrászának: “Készíts szobrot rólam, de egyenes derékkal. Szeretném látni magam olyan alakban, amilyen lenni szeretnék.” Amikor a tökéletes szobor elkészült, akkor a szobrász azt ajánlotta, hogy állítsák fel azt a palotakapuban, de a herceg így szólt: “Helyezd egy titkos sarokba a palotakertben, ahol csak én láthatom.” Az egész ügyet hamarosan elfelejtették, de a herceg mindennap lopva odament a szobor elé és hosszasan és mélyen szemlélte. Minden alkalommal úgy tűnt, hogy gyorsabban ver a szíve és megtelik izgalommal. Hónapok múltak el és az emberek kezdték mondogatni: “A herceg háta már nem olyan görbe, mint valamikor!” Vagy: “Úgy látszik, a herceg sokkal nemesebb tekintetű, mint ezelőtt.” Ezt hallva a herceg ismételten eltűnt a kertben és megállt a szobor előtt, és íme, a háta teljesen kiegyenesedett, mint a szoboré és tekintete is olyan nemessé vált. Azonosult a szoborral.
Ha vigyázni akarunk merre tart a lábunk, akkor nekünk is az a feladatunk, hogy nézzünk Krisztusra, aki tökéletes példa arra, hogy milyenné kell válnunk, hogy milyen úton kell járnunk.
Ha Őt figyeljük, hallgatjuk, követjük, akkor sosem lesz kérdés, hogy biztos-e az utunk.
Ha Krisztust fogjuk csodálni minden egyes napon, ha arra fogunk vágyni, hogy Őhozzá "felegyenesedjünk", akkor Szentlelke által segíteni fog minket ebben.
Ha erre nem vagyunk hajlandóak, ha önmagunk feje, gondolata, elképzelése, indulatai szerint akarjuk megélni a keresztény életet akkor az életünk rossz irányt fog venni.
Meg fogjuk engedni a gyermekeinknek, hogy olyan tevékenységekben vegyenek részt, amelyek elveszik a családi időnket, felborítják a napirendünket és még a gyülekezeti alkalmaktól is megfosztanak minket.
Ha nem ügyelünk merre tartunk, akkor olyan költségekbe fogunk bocsátkozni, amelyek megfosztanak minket annak szabadságától, hogy szolgáljunk Istennek anyagi forrásainkkal is.
Megfosztanak minket a szabadidőnktől, barátságainktól, gyülekezeti kapcsolatainktól, a családunktól, hiszen folyamatos túlórákkal kell az anyagi szükségeinket "betömködnünk."
Ha nem ügyelünk a lépteinkre, akkor túl közel fogjuk engedni magunkhoz ellenkező nemű munkatársunkat, ismerősünket, gyülekezetünk egy tagját, meghitt beszélgetéseket folytatunk velük egyenes utat adva a kísértésnek és a bűnnek.
Jó úton vagy? Esetleg rossz úton jársz?
Ma sem késő megfordulnod, irányt változtatnod.

Ima: Istenünk, magasztalunk Téged azért, mert Te bölcs vagy. Köszönjük, hogy tökéletes utat mutattál nekünk Krisztus által, amely az élet, a szabadság, és az áldás útja. Bocsáss meg nekünk minden önfejűséget, meggondolatlanságot, minden alkalmat amikor nem vigyáztunk arra milyen úton járunk.
Mától kezdve szeretnénk csak a Te utadon járni. Támogass ebben minket Szentlelked által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...