2019. április 19., péntek

A NAGYPÉNTEK ÜZENETE!





Ezért mindig meg tudja menteni azokat, akik az ő segítségével jönnek Istenhez. Hiszen Jézus örökké él, mindig segít nekünk, ha Istenhez jövünk, és a mi érdekünkben szól Isten előtt.Zsidókhoz írt levél 7. rész 25. vers



A Zsidókhoz írt levél szerzője által, a Szentlélek közelíteni szeretne minket Istenhez. ( Zsidókhoz írt levél 4. rész 16. vers, 7:25, 10:22, 11:6)
Közelebb az Ő trónjához, ahol minden segítséget megtalálunk amire szükségünk van. Közelebb Hozzá, abban a hitben, hogy megjutalmaz minket azért, aki Ő számunkra Krisztusban.
Csodálatos tudni, hogy keresztény életünket nem úgy kell élnünk, hogy Isten távol van tőlünk, hanem úgy, hogy Ő egészen közel van hozzánk, közösségben vagyunk Vele.
Természetesen nem fizikai értelemben közeledünk Hozzá. Nem úgy, mint a bábeliek, akik a saját teljesítményük által akarták elérni a Mennyet.
Ez a szívnek láthatatlan cselekedete.
A szívünknek Isten felé irányítása, aki távolinak tűnik egyrészt, mint a mennyei szentek szentje, ugyanakkor hit által a szívünk ajtajában áll.
Ő utasít minket arra, hogy közeledjünk Hozzá.
Voltaképp ez az evangélium központi része az egész Újszövetségben.
Krisztus készített nekünk egy utat, amin keresztül megközelíthetjük Istent úgy, hogy nem emészt meg minket az Ő haragja, a mi bűneink miatt.
Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket, miután halálra adatott test szerint, de megeleveníttetett Lélek szerint. 1 Péter 3:18
Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához. Efézus 2:18
Sőt ezenkívül még dicsekszünk is az Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki által részesültünk a megbékélés ajándékában. Róma 5:11
Erről szól a Gecsemáné, a Nagypéntek. Isten rendkívül "költséges" áldozatáról, amely által közelebb akart vonni minket önmagához.
Mindezt a mi örömünkért és az Ő dicsőségéért tette.
Nincs szüksége ránk. Ha távol maradunk Tőle, semmit sem veszít. Nincs szükség ahhoz ránk, hogy örülni tudjon a Szentháromságban tapasztalt tökéletes közösségnek.
Az Ő végtelen kegyelme, hogy a bűneink ellenére közel vont minket magához, hogy az övéi legyünk örökre.
Ezért én a mai napon gyászruha helyett, ünnepi öltözetben leszek. Hiszen Isten gyermekévé, örökösévé lettem. Nem kell elgyászolnom Krisztust, hiszen tudom, hogy feltámadt a mi megigazulásunkért.


IMA: Istenünk, méltó vagy minden magasztalásra. Nem tudjuk kifejezni, felfogni mekkora szeretettel voltál, vagy irántunk. Semmi érdemünk nincs, hogy megnyílt az Út és annyira közeliek lehetünk mi, akik távol voltunk Tőled, hogy gyermekeidnek, örököseidnek nevezel minket.
Érints meg mindannyiunkat, hogy akarjunk közel kerülni Hozzád, tudjunk viszontszeretni Téged Krisztus által. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...