2019. április 18., csütörtök

NAGYCSÜTÖRTÖK ÉS AZ ÚJ PARANCSOLAT!

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! János evangéliuma 13. rész 34. vers





Új parancsolatot hagyott nekünk Krisztus a megfeszítése előtti csütörtökön. Ma erre a csütörtökre, nagycsütörtökként emlékezünk.
Mit olvasunk a Galata 5:14-ben?
" Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: "Szeresd felebarátodat, mint magadat."
Krisztus nem lecserélte a fent említett parancsolatot, hanem megtöltötte azt tartalommal, példát hagyva nekünk és pontosan meghatározva, hogy ki is a felebarátunk.
Voltaképp azt mondta nekünk: " Kövessetek, figyeljetek engem. Életre van szükségetek, én pedig meghalok értetek, hogy életetek legyen."
Krisztus szeretné, ha mi is úgy élnénk, hogy életünket látva, mások is életet nyerjenek.
Szeretett úgy minket Krisztus, mint önmagát? Nézzük meg mit olvasunk az Efézusiakhoz írt levél 5. fejezetének 29-30 versében:
"Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk testének."
A szenvedések borzalmaiban is, Krisztusban az előtte levő öröm tartotta az erőt. (Zsidók 12:2)
Mi volt ez az öröm? Azoknak az öröme, akiket szenvedéseivel örökre megváltott és akiknek örömöt ajándékozott a feltámadott Király jelenlétében.
Nagycsütörtökön és Nagypénteken a legnagyobb szeretetet látjuk megnyilvánulni a gyakorlatban. Én ezért nem gyászolok. Örülök és ujjongok.
"A húsvét ünnepe előtt pedig, tudván Jézus, hogy eljött az órája, hogy átmenjen e világból az Atyához, mivelhogy szerette az övéit e világon, mindvégig szerette őket.
János evangéliuma 13. rész 1. vers"
Szeretett minket mindvégig. Annyira szívembe markol, megérint ez a szeretet, hogy magamévá akarom tenni.
Letette az életét értünk, hogy mi letegyük az életünket ha kell a testvéreinkért.
Erről szól az új parancsolat. Erről szól a Nagycsütörtök.


IMA: Istenünk, repes a szívünk amikor csodáljuk a Te szereteted. Köszönjük, hogy meghaltál és fel is támadtál, pontosan ezért nem kell szomorkodnunk Nagypénteken, hanem a Te tökéletes szeretetedre emlékezhetünk. Töltsd be minket csordultig a Te szereteteddel és pusztítsd ki szívünkből az önzésnek még a csíráját is.
Ha nem eheti lelkünk a Te szereteted, meghalunk. Segíts, hogy megosszuk a Te szereteted másokkal is, egy olyan világban, ahol a szeretet meghidegült már sokunkban. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...