2019. június 26., szerda

Drága életige!

Ezt a Jézust támasztotta fel az Isten, aminek mi valamennyien tanúi vagyunk.
Apostolok cselekedetei 2. rész 32.vers




Napjainkban szinte ahány keresztény, annyiféle kereszténységet tárnak elénk. A legtöbb keresztény életében sajnos nem látjuk, hogy azon fáradozna túlcsorduló örömök közepette, hogy hirdesse Krisztus dicsőségének gazdagságát, mint Isten egyszülött Fiának dicsőségét.
Sok "keresztény" mozgalom meg is vallja, hogy csak annyi a céljuk, hogy kis jót tegyenek, felkaroljanak embereket, ügyeket amiket más talán nem vesz figyelembe.
Vannak akik azt vallják, hogy sokkal inkább jobb "mai üzenettel" előállni, mint hirdetni a régi, drága kereszt ősrégi örömüzenetét.
Én azonban szeretnék az első keresztények sokaságához csatlakozni.
Meggyőződésem, hogy minden keresztény tanúságtételnek az a célja, hogy megdicsőüljön általa a Fiú, aki miután elszenvedte a halál fájdalmát, az Atya mindenek fölé emelte Őt és az Ő nevét.
Péter fontosnak tartotta megírni, hogy Krisztus most az Atya jobbjára emeltetett.
Ezért volt szükséges az, hogy a Szentlélek eljöjjön hozzánk.
A názáreti Jézust, azt a férfiút, akit az Isten igazolt előttetek erőkkel, csodákkal és jelekkel, amelyeket általa tett az Isten közöttetek, ahogyan magatok is tudjátok,
azt, aki az Isten elhatározott döntése és terve szerint adatott oda, ti a pogányok keze által felszegeztétek és megöltétek
De őt az Isten, miután feloldotta a halál fájdalmait, feltámasztotta, mivel lehetetlen volt, hogy a halál fogva tartsa őt.. Apostolok cselekedetei 2. rész 22-24. vers.
Ennek az örömüzenetnek van igazi ereje.


Vannak akik azt vallják, hogy sokkal inkább jobb "mai üzenettel" előállni, mint hirdetni a régi, drága kereszt ősrégi örömüzenetét. Többé nem vagyunk árvák, erőtlenek, tanácstalanok, hanem a Szentlélek által gyermekeiddé lettünk Atyánk. Érints meg minden árva, erőtlen, lázadó szívet Istenem, hogy az evangélium által hazataláljon Hozzád. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...