2019. június 27., csütörtök

Nem a jó cselekedeteinkért!

Nem az általunk véghez vitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által.
Tituszhoz írt levél 3. fejezet 5. vers



Amikor olvassuk, tanulmányozzuk Isten beszédét, a Bibliát, mindig legyenek nagy elvárásaink.
Ne úgy olvassuk a Bibliát mint egy irodalmi művet vagy egy átlagos szöveget.
Kérjük Istent, hogy Szentlelke által fedje fel nekünk a Személyt, a dicsőségét és örökkévaló munkáját a mi urunknak, Jézus Krisztusnak.
Talán sokszor a problémáink kerülnek előtérbe és nem ez a vágyunk.
A mai társadalomban, az emberek nagy része nem tud mit kezdeni Krisztussal, aki által Isten kijelentette önmagát nekünk.
Emberek sokasága inkább menekül, elrejtőzik Isten elől.
Ma nem fák és bokrok mögé bújnak Isten elől emberek, hanem filozófiák mögé, a kifogásaik mögé, és hiszed vagy sem, a teológia mögé.
Nehéz felfogni ezt a fajta hozzáállást.
Azáltal, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért, az Atya nemcsak a pokoltól, Isten örökkévaló jogos haragjától való szabadulást kínál.
Isten egy csodálatos, örökkévaló jövőt ígér nekünk...
Sokszor nem tesszük elég nyilvánvalóvá a mostani generáció számára, hogy Krisztuson kívül nem lesz más kijelentés Istentől. Nincsen senki másban üdvösség és nem is lesz soha.
Az igazi keresztények mindig kisebbségben vannak és különcnek számítanak.
A legfontosabb számukra az iránt érzett szeretetük akit sosem láttak még fizikai szemeikkel...
Aki meghalt azért, hogy ők élhessenek. Isten igazi gyermekei látják a láthatatlant, hallják azt amit mások nem, és tudják azt, ami minden értelmet meghaladó.


IMA: Istenünk, annyira szereted a Te gyermekeidet. Nem érdemlünk életet, békességet, jutalmat, de Jézus Krisztus mégis megszerezte ezeket nekünk. Segíts növekednünk az Irántad érzett szeretetben, hűségben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...