2019. augusztus 19., hétfő

Dicsőség egyedül Istené!

Ő a „feje” a „testnek”, vagyis a Gyülekezetnek. Ő a forrása mindennek. Ő a legelső, aki a halálból feltámadt, ezért mindenben és minden tekintetben övé az első hely.
Mert Isten úgy látta jónak, hogy az ő teljessége éljen a Fiúban,
Kolossébeliekhez írt első levél 1. fejezet 18-19. vers



Egyszer valaki hála levelet írt egy híres lelkigondozónak segítségét megköszönve, az illető pedig a következőt válaszolta:
" Egyedül a hibák az enyémek. Minden jó tanács az Isten Szentlelkének tanácsa, az Ő tanácsát hallottam meg és továbbítottam önnek mindenféle változtatás nélkül."
Fontos mondanivalója van ennek a kis példának.
Mindig édes Isten emberének az alázatossága.
Főleg a mai világban, amikor briliáns személyiségek veszik szájukra az Isten beszédét és hirdetik azt a legújabb szórakoztató iparból vett divat szerint, csodálatos látni egy olyan ember példáját, még ha csak olvasunk is róla, aki őszinte és alázatos. Egy olyan ember, aki nem a saját maga egóját helyezi reflektorfénybe, hanem félretéve azt, engedi, hogy Isten dicsőséges munkája kerüljön előtérbe.
Kit érdekelnek a saját gondolataink, véleményünk? Isten Szentlelkének világossága és Isten szavának biztos alapja nélkül csak ostobaságot tudunk mondani és cselekedni.
Fontos tehát alávetnünk Istennek egész életünket. Akkor végre nem az emberi gyarlóságaink, gőgünk, makacsságunk, Isten elleni lázadásunk lesz életünk kirakatában, hanem a Krisztus dicsősége fog ragyogni rajtunk keresztül a Szentlélek által.

IMA: Istenünk, bocsásd meg minden nagyképűségünket, lázadásunkat, okoskodásunkat. Bocsásd meg vak büszkeségünket, elbizakodottságunkat és segíts minket az alázat útján haladni. Szeretnénk mi kicsinnyé lenni, hogy Te naggyá lehess életünkben Istenünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...