2019. augusztus 30., péntek

Győzelem a világ felett!

Mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.
János első levele 5. fejezet 4. vers




Bármilyen körülményekkel nézünk szembe, mi, Isten gyermekei nem veszítjük el a fejünket.
Istentől nem a félelem lelkét, hanem az erő lelkét kaptuk, a szeretet lelkét és a bölcsesség, józan gondolkodás lelkét.
Szomorú dolog amikor azt látjuk, hogy az Isten országának egy gyermeke remeg a világ fiai előtt.
Az Isten szava azt mondja, hogy a félelem voltaképp gúzsba köti az elménket, lelkünket, ezáltal pedig eltölthetünk egy egész életet a félelem rabságában.
A fájdalomérzetünk miatt bizonyos helyzetektől automatikusan visszahúzódunk, a félelem azonban észrevétlenül is eluralkodhat rajtunk.
A fájdalomra reflexszerűen reagálunk, a félelem viszont a bűn következménye és az ördög eszköze, amelynek segítségével rabságba akar hajtani minket.
A félelem rabsága idegen a megváltott és megújult elme számára.
Az igazi hit, Istent a félelem és a félelem tárgya elé helyezi.
Az Istenben elrejtett lélek, Isten örökkévaló jelenlététől van körülövezve, egyetlen ellenség által sem megközelíthető az ilyen lélek úgy, hogy előbb a Mindenható Isten erejével ne nézne szembe.
Ez az az erő, amely mindig legyőzi a világot, legyőzi az aggodalmat, a kétségbeesést, az ördög elbátortalanító üzeneteit, és mindent ami ebben a földi világban le akar húzni bennünket.
Legyen tehát Istenben vetett hitünk!


IMA: Istenünk, magasztalunk téged azért, hogy kegyelmed által bátorságunk lehet. Nem a mi erőnk, hanem a Te erőd által győzelmes életünk lehet. Krisztus nevében segíts Benned bízni egyedül Rád támaszkodni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...